Qba100 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jak wyłaczyć firewalll w routerze dlink-604 bo mam już na komputerze inny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 FW na dlink 604 to zabawka, nic nie wylaczaj a raczej wlacz tu: Tools, Misc no i w zakladce FW mozesz all alow ( ale nie polecam ) napisz dlaczego chcesz wylaczyc zabezpieczenia? w niczym tobie nie przeszkadzaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba100 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 chce to wyłączyć bo mam zone alarma a poza tym musze teraz na nowo ustalać reguły dla każdego programu. W tej chwili nie działa mi gg i nawet nie wiem na jakim porcie to jest i dlatego wole wszystko sobie w zone alarmie ustawić a nie w tym dlinku. Niestety ale u mnie nie ma czegoś takiego jak allow all :/ I dalej nie wiem jak to cholerstwo wyłączyć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 witam mam takiego samego dlinka di604 jak w temacie i powiem ci jedno. jesli gg ci nie dziala w trakcie uzywania routera to masz zle skonfigurowanego zone alarma a nie router (mowie o ustawieniach fabrycznych). zgadzam sie z avecezarym - zabezpieczenia niczemu nie wadza. jesli chcesz je wylaczyc dla swojego kompa to prosze bardzo --> wejdz w sekcje advanced--> dmz i dodaj swoje ip do strefy zdemilitaryzowanej (zycze powodzenia z bezpieczenstwem tego kompa :)). pozdrawiam, czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...