Jump to content

czapla_pl

Stały użytkownik
  • Content Count

    234
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

czapla_pl last won the day on February 6

czapla_pl had the most liked content!

Community Reputation

17 Pozytywna

About czapla_pl

  • Rank
    Uczestnik

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    3 miasto

Recent Profile Visitors

1717 profile views
  1. https://www.dell.com/support/article/pl/pl/pldhs1/sln285436/how-to-identify-an-unknown-device-in-device-manager Enjoy
  2. ? Doprecyzuj... Nie ma nowszej wersji? Upgrade się nie powiódł?
  3. Hej, FW dysku i mobo aktualne? https://eu.crucial.com/eur/en/support-ssd-firmware Tego typu akcje zwykle są powodowane przez bugi w FW dysku i/lub płyty głównej. Zaktualizuj jeśli są nowsze i potestuj. pzdr
  4. Hej, Czyli chłodzenie faktycznie odpada - w takim razie faktycznie przywróć UEFI do ustawień fabrycznych i powtórz OC na parametrach, które miałeś wcześniej. Wtedy ponów testy. Nadal zastanawia mnie to 1,44V CPU VCORE pokazane na pierwszym teście, SB nie potrzebowały tyle papu do stabilnych 4,4+ GHz. Szczególnie, że na stocku VCORE wedle softu ledwo dobiło do 1,2V. Może UEFI zgłupiało i ustawia napięcia z księżyca pod obciążeniem. pzdr
  5. Ustawienia wyglądają OK, widocznie program pokazuje głupoty co do napięcia. W sumie i tak by trzeba było multimetrem sprawdzać dla 100% pewności :D. Zapisz sobie w takim razie ustawienia OC w osobnym profilu w UEFI i wróć do ustawień nominalnych - jak chłodzenie będzie do kitu, to przy stockowych parametrach też będzie się gotował. Podmiana chłodzenia na jakiekolwiek inne sprawne (nawet BOX Intela) na pewno rzuci więcej światła na przyczyny. pzdr
  6. Hej, Po objawach obstawiałbym rozszczelniony heatpipe w radiatorze - gaz przenoszący ciepło uleciał do atmosfery, stąd pod obciążeniem takie temperatury jakie obserwujesz. Masz możliwość podmienić układ chłodzenia na inny do testów? Druga sprawa to wysokie VCORE dla CPU - przypadkiem płyta nie ustawiła napięć na AUTO? pzdr
  7. Hej, Dlaczego nie działają - bo nie przeczytałeś instrukcji obsługi do płyty głównej. Co zrobić, by zadziałały - przeczytać ze zrozumieniem instrukcję do płyty głównej i zastosować się do podanych w niej informacji. Dlaczego mam czasami wrażenie, że w narodzie szerzy się wtórny tryb "niechcemisieszukac-zapytamnaforum/brata/kotasasiada*(niepotrzebne skreślić)" i to nie tylko w IT. Łap, strona 16 - następnym razem przeczytaj manual, zanim zadasz pytanie. http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_b450-aorus-m_1001_e.pdf Pzdr
  8. Z ciekawości - z jakiej wersji instrukcji korzystałeś? W wersji angielskiej wyraźnie podają dlaczego ten dysk nie zadziała w M2_1... y SATA1 port will be unavailable when installing SATA M.2 SSD in M2_2 slot. y PCI_E6 slot will be unavailable when installing PCIe M.2 SSD in M2_2 slot. y M2_1 slot only supports PCIe mode. Instrukcja strona 32. Twój dysk to m2 SATA, nie NVMe - dlatego nie działa w M2_1. pzdr
  9. LAN -> WLAN, czyli czysty tryb AP bez udziwnień. DD-WRT - jeśli ktoś się chce bawić w konfigurację samemu, na oryginalnym FW bez problemu będzie działać.
  10. Łatwiej naciągnąć klienta na droższy i uboższy w funkcje model :D Kasa musi się zgadzać przecież :D Enjoy
  11. Nie spotkałem się jeszcze z żadnym urządzeniem klasy SOHO, które by tego trybu nie obsługiwało - AP Client, to owszem, ale zwykły tryb AP to nawet, jak mawiał mój wykładowca ze studiów, każdy router z Biedronki obsłuży... To, że w FW nie podali bezpośrednio, nie oznacza że nie zadziała... Szczegółowa instrukcja poniżej: https://www.cnet.com/how-to/how-to-turn-an-old-wi-fi-router-into-an-access-point/ Pozostałe pytania są merytoryczne, natomiast przy kilku klientach jednocześnie kwestia resetowania raz w miesiącu jest do pominięcia - w domu nie musisz mieć uptime na poziomie 99,99%. Podałem dwa przykłady tańszych urządzeń obsługujących 802.11ac, można drożej, można Ubiquity - co kto lubi. pzdr
  12. Hej, Kup dowolny router WiFi (do wyboru, do koloru), wyłącz serwer DHCP na nim, przydziel adres IP z puli Twojego LAN-u, podłącz kabel do któregoś portu LAN, ustaw SSID dla nowo utworzonej sieci WiFi. Będzie działać. Model - np. coś z tanich TP-Linków (C20 w wersji budżetowej (LAN 100Mb/s), C2 optymalnie (LAN 1Gb/s)) pzdr
  13. Hej, Pozwolę się wtrącić odnośnie licencji - Jeśli to licencja z MSDNAA, to po ukończeniu studiów nie można reinstalować oprogramowania. Innymi słowy, klucz pewnie przejdzie przy instalce W10, ale nie będzie to zgodne z umową licencyjną. Pzdr
  14. Hej, Na forum Acronisa ten temat jest dokładnie opisany: https://forum.acronis.com/forum/acronis-true-image-2016-forum/ssd-partition-offset-wrong Miłej lektury. pzdr
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.