AVRAL Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie chodziło mi o "przepływ" (cokolwiek by to miało znaczyć :D), tylko o prz-Y-pływ mocy z niskich timingów (w szczególności CL). Lepiej więcej wolniejszej niż mniej szybszej. Wąskim gradłem to byłyby właśnie te Geile - poprostu 1GB to za mało przy takich częściach jak masz zamiar kupić. Hehe wiielkie dzięki specu :D A jakby chciec kupic pamięci o wiekszej szybkości niż 400Mhz to dałoby to coś ?? Wyczytałem że np. ten Athlon 3700+ San Diego obsługuje 400Mhz. To już tak z ciekawości się pytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 400MHz to standardowe taktowanie pamięci DDR. Przy Athlonach 64/X2/FX im wyższe tym lepiej - ale cenowo poprostu nie opłaca się kupować szybszych niż 400MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Kumpel właśnie też chce wymienic troche w kompie ,aby pamięci mu pozostały ,troche nadziany jest więc myśli nad: Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 - ok.980zł PDP Patriot LLK 2x 1GB DDR 400MHz CL2 - ok. 900zł Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz CL2 - ok. 850zł Ceny z komputronika ,tak na biegu mi podał. Co mu doradzacie z tych pamiątek ?? On wiecznie uważa że jak cos droższe to lepsze :) ,w tym wypadku jest tak ?? Z tego co widze te Kingstony mają najniższe timingi ,warte to tyle kasy ?? Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez AVRAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zdziwyłbym się, gdyby różnica pomiędzy nimi wyniosła 1% (oczywiście 0 O/C). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...