Skocz do zawartości
kenfollet

Procesor+płyta Za...

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie mam do wydania około 800 zł (+-100zł) chcę kupić procesor i płyte główną. Byłoby super gdybym nie musiał wymieniać RAM-u (512 Mb DDR) i karty graficznej (Gigabyte R9550). Co proponujecie? Myślałem nad Athlonem 64 3000+ i jakiejś płycie do tego ale jestem otwarty na wszystkie propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz wymieniac grafy to polecam tylko i wylacznie ASRocka Dual939-SATA2 do tego Athlona 64 3000+... wyniesie to 704 zl (esc.pl)

za oszczedzona kase mozesz kupic AC Freezer'a 64 Pro, lecz chlodzenie boxowe tez da rade lub troszeczko dolozyc i kupic druga kostke ramu

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

no fatk, to jest dobra płyta, a procka semprona 3000+ na s939, ładnie go sobie podkrecisz na tej płycie, tyle ze ten semp jest ostatnio trudnodostempny, lub do kupienia w zestawie z mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sempa bez zestawu dostanie tylko w esc. pl i na allegro

w esc jest po 400 zl OEM (12 miesieczna gwara), wiec oplaca sie dolozyc 70 zl aby miec a64 3000+ z boxowym coolerem, gwara na 3 lata i 512 cahce

jesli jednak wchodzi kupno sempa przez allegro to mozna kupic bo ceny sa nizsze niz w sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na takie zestaw z proline.pl. Procesor AMD 64 3000+ s.939 Venice BOX za 475 zł http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B

i płyte tak jak polecacie ASrock K8 939dual-Sata 2 za 219 zł http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B

i wentylatorek Arctic Cooling Silencer 64 TCL za 39 zł http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B

Wydaje mi sie że do 800 zł to już więcej nie wycisne...

Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sempa bez zestawu dostanie tylko w esc. pl i na allegro

sempa s939 3000+ mozna dostac za 340/350 np. w pcprojekcie i bitcomputer w wersji oem

SEMPRON 3000+ S939 OEM 340

Asrock 939Dual-SATA2 (s939) 220

AC FREEZER 64

czyli razem ok 620 zł

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pcprojekt - tylko w zestawie min 5 podzespolow

bitcomputer - nie ma tego mobo co trzeba

pls czytajcie uwaznie, ze jest ta napisane oem to nie znaczy, ze nie ma tam haczyka...

teraz dolicz przesykle w jednym sklepie za mobo, a w drugim za procka... nie wiem ja tam bym wolal doplacic te 70 zl i miec 512 cachu, i 3 lata gwary to nie majatek

jesli takie kupowanie w roznicy sklepach nie robi roznicy kenfollet'owi to moze sempa kupic w bitcomputerze, a mobo i freezera w proline tak jak wyzej napisal pentliczek... za reszte polecam kosc ramu 512 MB bo 1 GB na dzisiaj to min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esc.pl

procesor sprzedawany jest tylko w zestawach komputerowych

w bit compie ta plyta gl. moze byc ale trzeba zadzwonic i spytac albo mail moze akurat maja w magazynie, czasem nie wystawiaja na strone niektorych podzespolow

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz wczesniej tego nie bylo bo moj kumpel jeszcze tam kupowal

to tylko bitcomputer zostaje

@jakby byla to by bylo fajnie bo bitcomputer jest dosyc tanim sklepem, teraz to tylko na stronce widnieje ASRock na SiS'ie pod socket 939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy tak w sumie to poczuje potężną różnicę po przejściu z zestawu który teraz mam tzn. AMD Athlon XP 1700+ i płyta główna DFI AD77. Będzie duuużo lepiej, lepiej czy porównywalnie?

Większa róznica w wydajnosci by była jakbys zamiast athlona 939 kupił cos na 754, np. sempron za 300pln, do tego mobo za ~250pln i NOWĄ karte graficzną, bo nic Ci nie da wymiana procesora jak masz przestarzałą karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to system dla mnie jest najważniejszy bo na gry nie mam za dużo czasu i jak obniże jakość to jakoś przeżyje...:) Najchętniej kupiłbym wszystko w Proline bo moge odebrać osobiście.... i do serwisu blisko. Zdecyduje się chyba na Athlona 3000+ z.929 Venice BOX. W dalszej perspektywie szarpne sie jeszcze na drugą kość RAM-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi