kenfollet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 No właśnie mam do wydania około 800 zł (+-100zł) chcę kupić procesor i płyte główną. Byłoby super gdybym nie musiał wymieniać RAM-u (512 Mb DDR) i karty graficznej (Gigabyte R9550). Co proponujecie? Myślałem nad Athlonem 64 3000+ i jakiejś płycie do tego ale jestem otwarty na wszystkie propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) jak nie chcesz wymieniac grafy to polecam tylko i wylacznie ASRocka Dual939-SATA2 do tego Athlona 64 3000+... wyniesie to 704 zl (esc.pl) za oszczedzona kase mozesz kupic AC Freezer'a 64 Pro, lecz chlodzenie boxowe tez da rade lub troszeczko dolozyc i kupic druga kostke ramu Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no fatk, to jest dobra płyta, a procka semprona 3000+ na s939, ładnie go sobie podkrecisz na tej płycie, tyle ze ten semp jest ostatnio trudnodostempny, lub do kupienia w zestawie z mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 sempa bez zestawu dostanie tylko w esc. pl i na allegro w esc jest po 400 zl OEM (12 miesieczna gwara), wiec oplaca sie dolozyc 70 zl aby miec a64 3000+ z boxowym coolerem, gwara na 3 lata i 512 cahce jesli jednak wchodzi kupno sempa przez allegro to mozna kupic bo ceny sa nizsze niz w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A co powiecie na takie zestaw z proline.pl. Procesor AMD 64 3000+ s.939 Venice BOX za 475 zł http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B i płyte tak jak polecacie ASrock K8 939dual-Sata 2 za 219 zł http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B i wentylatorek Arctic Cooling Silencer 64 TCL za 39 zł http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B Wydaje mi sie że do 800 zł to już więcej nie wycisne... Co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 to jest dokladnie to co napisalem wyzej... tylko jak mozesz to kup Arctic Cooling Freezer 64 Pro bo ten co ty podales to pewnie nie jest lepszy od boxowego coolera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) sempa bez zestawu dostanie tylko w esc. pl i na allegro sempa s939 3000+ mozna dostac za 340/350 np. w pcprojekcie i bitcomputer w wersji oem SEMPRON 3000+ S939 OEM 340 Asrock 939Dual-SATA2 (s939) 220 AC FREEZER 64 czyli razem ok 620 zł Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) pcprojekt - tylko w zestawie min 5 podzespolow bitcomputer - nie ma tego mobo co trzeba pls czytajcie uwaznie, ze jest ta napisane oem to nie znaczy, ze nie ma tam haczyka... teraz dolicz przesykle w jednym sklepie za mobo, a w drugim za procka... nie wiem ja tam bym wolal doplacic te 70 zl i miec 512 cachu, i 3 lata gwary to nie majatek jesli takie kupowanie w roznicy sklepach nie robi roznicy kenfollet'owi to moze sempa kupic w bitcomputerze, a mobo i freezera w proline tak jak wyzej napisal pentliczek... za reszte polecam kosc ramu 512 MB bo 1 GB na dzisiaj to min Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) esc.pl procesor sprzedawany jest tylko w zestawach komputerowych w bit compie ta plyta gl. moze byc ale trzeba zadzwonic i spytac albo mail moze akurat maja w magazynie, czasem nie wystawiaja na strone niektorych podzespolow Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez pentliczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) no widzisz wczesniej tego nie bylo bo moj kumpel jeszcze tam kupowal to tylko bitcomputer zostaje @jakby byla to by bylo fajnie bo bitcomputer jest dosyc tanim sklepem, teraz to tylko na stronce widnieje ASRock na SiS'ie pod socket 939 Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A czy tak w sumie to poczuje potężną różnicę po przejściu z zestawu który teraz mam tzn. AMD Athlon XP 1700+ i płyta główna DFI AD77. Będzie duuużo lepiej, lepiej czy porównywalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A czy tak w sumie to poczuje potężną różnicę po przejściu z zestawu który teraz mam tzn. AMD Athlon XP 1700+ i płyta główna DFI AD77. Będzie duuużo lepiej, lepiej czy porównywalnie? Większa róznica w wydajnosci by była jakbys zamiast athlona 939 kupił cos na 754, np. sempron za 300pln, do tego mobo za ~250pln i NOWĄ karte graficzną, bo nic Ci nie da wymiana procesora jak masz przestarzałą karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Świetnie, świetnie... ile można teraz dostać za tą karte Gigabayte R9550 wersje 256 Mb roczną? Twierdzicie, że żeby była widoczna różnica trzeba wymienić tą karte graficzną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 150 zl okolo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 w systemie róznica bedzie bardzo widoczna, w grach niewielka bo w nich najwieksza role odgrywa karta graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 W zasadzie to system dla mnie jest najważniejszy bo na gry nie mam za dużo czasu i jak obniże jakość to jakoś przeżyje...:) Najchętniej kupiłbym wszystko w Proline bo moge odebrać osobiście.... i do serwisu blisko. Zdecyduje się chyba na Athlona 3000+ z.929 Venice BOX. W dalszej perspektywie szarpne sie jeszcze na drugą kość RAM-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...