Skocz do zawartości
Mociak

Kupowanie Domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc z góry przepraszam jeśli nie trafiłem w dobry dział, szukałem ale to o co pytam jeszcze na forum się nie pojawiło.

Chciałbym kupić domenę, przypuszczam że niedługo może być popularna (na pewno popularniejsza niż teraz) ale ja do własnej witryny nie dorosłem :D Więc chciałem ją kupić teraz i sprzedać za te 2-3 miechy czy może później (lub wcześniej?). Ale nie wiem, jak takie coś wygląda. Widziałem domeny .pl za 70zł.

No dobra... wyobrażam sobie że kupiłem domenę i co? Jak to wygląda i jak mogę ją później sprzedać?

Prosiłbym o krótki opis od kogoś kto już domenę kupił.

PS:

Nie chcę żadnego hostingu, tylko domenę

Pozdrawiam

Mociak

; )))))))))

Edytowane przez Mociak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.webplaneta.pl/index.php - dział domeny. Ogolnie w Polsce rynek domen poki co praktycznie nie istnieje. Na Allegro najwyzsze ceny osiagają w istocie bezwartościowe domeny typu ojciectadeusz.pl, a naprawde dobre mozna kupic za bezcen (na to akurat nie narzekam :) ). Jak masz naprawde dobrą domene i chcesz ją drogo sprzedac, to najlepiej bedzie skontaktowac sie bezposrednio z potencjalnym kupcem. Przykładowo jak masz domene mp3shop.pl to nie wystawiasz jej na aukcje (chyba, ze wyłacznie "kup teraz" albo z mozliwoscia kontrolawania ceny za pomocą innego konta - coby nie poszla za 2.50 :) ), tylko piszesz maile do odpowiednich sklepow czy portali muzycznych. Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra już trochę wiem z tego forum (tamtego, nie TEGO :D ).

Jak [ciach!]iarz muszę to brać np. na mamę tak?

Zarejestrowac mozesz na siebie, jednak jak bedziesz chcial sprzedac przed ukonczeniem 18 lat to przerejestruj na kogos pełnoletniego.

Ktos tutaj napisal, ze nie da sie juz zarobic na domenach - bzdura :P . Zawsze bedzie sie dalo na tym zarobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Denaturatos

ja bym radzil ci kupic jakies domeny w stylu ps3.pl revolution.pl cos zwiazane z przyszlymi konsolami.

Najlepiej szukaj po necie nazw ktore nadawalyby sie na jakis portal tematyczny, ktos kiedys na forum mial zarezerwowana domena zwiazana ze skype, i kolesie od tego programu chcieli kupic czy przejac ta domene, ciakwe jak to sie skonczylo.

Edytowane przez Denaturatos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym radzil ci kupic jakies domeny w stylu ps3.pl revolution.pl cos zwiazane z przyszlymi konsolami.

Najlepiej szukaj po necie nazw ktore nadawalyby sie na jakis portal tematyczny, ktos kiedys na forum mial zarezerwowana domena zwiazana ze skype, i kolesie od tego programu chcieli kupic czy przejac ta domene, ciakwe jak to sie skonczylo.

Denaturatos byłeś blisko :) A tamten temat przeczytałem, koleś chyba po prostu nie "dokupił" następnego roku... pewnie wiedzieli że mu się kończy i celowo go postraszyli żeby się nie odważył... udało im się :D

Poczekam na jakąś promocję i jak trafi się okazja to wtedy kupię. Dzięx za pomoc

Pozdrawiam

Mociak

: ))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi