szpanerek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam to moj pierwszy post i mam takie pytanko. Chce kupic do swojego kompa kosci 2x512 ale niewiem jaka jest najlepsza firma. Moze ten post juz byl przez kogos pisany ale zaley mi na czasie...;/ Wacham sie miedydzy kingstonem a Twimmosem Odpiszcie prosze!! Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez szpanerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Chcesz podkręcać? Ile masz kasy? Napisz konfigurację swojego komputera ;). I chyba nie ten dział 8). Edit: I chyba się wahasz Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpanerek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) PROCESOR: AMD Athlon 64 3000+ BOX Venice PLYTA GŁÓWNA: Asrock 939SLI32-ESATA2 K.GRAFICZNA: GeForce 6600GT GigaByte 256MB 128bit PAMIĘĆ RAM: DDR 512MB PC3200 400MHz GOODRAM ZASILACZ: ModeCom MC-350ATX 2.0 350W mam tam ze 350zł te moje goodramy sprzedaje:P Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez szpanerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) No to jak masz tyle kasy to najlepiej kup sobie Patrioty albo Corsairy. Kingstonów raczej unikaj. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak nie podkrecasz to dokup sobie 512 ramek do obecnie posiadanych Goodramow. Jezeli podkrecasz to szukaj pamieci na kosciach Samsunga TCCD, UCCC lub Winbondow BH-5/6. Jezeli takowych nie znajdziesz w odpowiadajcej Ci cenie zakup Patrioty KH. (w niebieskich radiatorach) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 TCCD/Winbond do Asrocka? :lol2: Szczerze to kup sobie drugą kostke Goodramów, ewentualnie Patrioty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 TCCD/Winbond do Asrocka? :lol2: Pytal co najlepsze to mu odpisalem, pozatym ten asrock wcale taki zly nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Z tanich mobo ASRock posiada zdecydowanie najlepsze mobo ... Kup sobie jakieś Corsair albo Patriot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Pytal co najlepsze to mu odpisalem, pozatym ten asrock wcale taki zly nie jest. oczywiście nie jest zły! i wcale nie twierdzę inaczej, wręcz uważam, że ta mobo jest świetna jak na swoją cene :D ale na litość boską TCCD i BH5 będę w niej nie dość, że ograniczane to na 50% niestabilne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Corsair lub Patriot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisoo Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Corsair lub Patriot.czemu się wszyscy tak upierają przy tych dwóch, plując jednocześnie na kingstona ... sam mam dylemat co zakupić mam jakieś 500 zeta z jakimś tam zapasem do góry chce 2x512 w dualu (2x1gb też przełkne ale nie wiem czy jest sens ładować kase) moge mieć 2 kości ddr2 na 533 lub 2x2 ddr 400 obecnie mam kingston cl2.5 2x256 i chciałem kupić hyperx 2x512 cl2 ale tak sie zaczynam teraz zastanawiać czemu sie wszyscy czepiają kingstona ... a może wstawić ddr2 jakieś ???? co o tym sądzicie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 A co myslicie o tych: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=121591639 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 A co myslicie o tych: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=121591639 ? Jesli to są trochę "starsze pamięci", to beda na Winbondach CH-5 UTT. Jeśli są z nowych serii to prawdopodobnie Infineon CE-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Jesli to są trochę "starsze pamięci", to beda na Winbondach CH-5 UTT. Jeśli są z nowych serii to prawdopodobnie Infineon CE-5 ale do OC dosc sporego powinny sie nadawac :wink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 ale do OC dosc sporego powinny sie nadawac :wink: ? To znaczy jakiego, na jakiej platformie i jakie Vdimm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 na 939 z Venicem na Asusie A8n... jakie Vdimm? jeszcze nie wiem.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 na 939 z Venicem na Asusie A8n... Asus daje max chyba 3V to lepeij w takim wypadku, by były na Infineonach. Powinny zrobić ok. 500MHz 3-3-3-6. Ale nie gwarantuje. A może jak chcesz mieć gwarantowane oc, to może Partioty LLK od PITera. Cena za te pamięci jest bardzo dobra. Z tego co pamiętam, to te jego memki są na Aeneonach, więc mogłyby dojść do ok. 270MHz 3-3-3-6~2.9V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Asus daje max chyba 3V to lepeij w takim wypadku, by były na Infineonach. Powinny zrobić ok. 500MHz 3-3-3-6. Ale nie gwarantuje. A może jak chcesz mieć gwarantowane oc, to może Partioty LLK od PITera. Cena za te pamięci jest bardzo dobra. Z tego co pamiętam, to te jego memki są na Aeneonach, więc mogłyby dojść do ok. 270MHz 3-3-3-6~2.9V. Teraz to juz po ptokach bo kupilem tamte KIngstony.... :wink: Ale wielkie Dzieki za info.... Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez pluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Infineony, max napięcie 2,95v, najluźniejsze timingi - 3-3-2-8 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...