humax5400 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Właśnie tak jak wyżej. Aktualnie posiadam Epox 8NPA7I z socket 754. I teraz zamierzam kupić procesor. Teraz posiadam A64 3000+ (0,13m ClawHammer). Zastanawiam się nad: Amd64 Turion (jakieś 1,8 Ghz) - z tego co się dowiadywałem to kosztuje ok. 750zł Amd64 Athlon 3000+ - ale wersja wykonana w technologi 0,09m, i wydzielająca mniej ciepła. Co o tym myślicie ? Czy lepiej poczekać na lepsze propozycje, lub aż pojawią się mobilne procesory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) W apollo kupowałem ostatnio Athlona 3000+ na S754 i pisało że jest na rdzeniu NewCastle, a jak doszedł, sprawdziłem i jest to Venice w 0,09m. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jesli masz 750zł na Turiona to sobie kup Pentka D 805 + płyte pod niego (Asus P5LD2) jakies 900zł (150zł dostaniesz za stara płyte) jesli natomiast nie chcesz miec dwurdzeniowca z blizej nie okreslonych powodów bierz Wenecje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie nie chcem żadnego Pentiuma, i chyba jednak zostane przy tym A64 3000+ Venice, bo jednak 750zł za procesor to sporo, lepiej kupić lepszą grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 a nie lepiej by bylo kupis asrock dual-sata2 s.939 i do tego jakiegos athlonika 3000/3200+ ?? wszystko by cie wynioslo okolo 740zl. a jeszcze przeciez dostaniesz kase za stare czesci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 omg LUDZIE! Koles pyta sie o procesory AMD, to jeden poleca mu pentium a kolejny zmiane płyty ;| :| Co do pytania autora, bierz 3000+ venice, turion jest mało popularny i nie wiadomo jak z o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 @grzesiu czytaj posty ze zrozumieniem. ja w moim polecalem zmiane platformy na 939. nie kosztowalo by to duzo wiecej niz kupienie procka na 754 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 a ja bym nic nie zmieniał z tym prckiem puki co ... dokupił bym sobie ramu albo jakąś lepszą grafe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jesli masz 750zł na Turiona to sobie kup Pentka D 805 + płyte pod niego (Asus P5LD2) jakies 900zł (150zł dostaniesz za stara płyte) jesli natomiast nie chcesz miec dwurdzeniowca z blizej nie okreslonych powodów bierz Wenecje omg LUDZIE! Koles pyta sie o procesory AMD, to jeden poleca mu pentium a kolejny zmiane płyty ;| :| Co do pytania autora, bierz 3000+ venice, turion jest mało popularny i nie wiadomo jak z o/c. przeczytaj jeszcze raz mojego posta PS Ostatnią linijke też ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) a ja bym nic nie zmieniał z tym prckiem puki co ... dokupił bym sobie ramu albo jakąś lepszą grafe ... Zrobiłbym dokładnie tak samo ;) Co do procka to A64 3000 Venice ;) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie wchodzi w gre zmiana platformy. Dopiero co kupiłem nową płytę głowną z pci-e. Pozatym gdybym nie kupował teraz procesora to miałbym kase na 7900GT. Myślicie że do wakacji jeszcze będa dostępne te procki na s.754 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 na pewno beda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Na allegro będą jeszcze długo, a w sklepach to niewiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 nalezy zaznaczyc ze beda w tedy owiele tansze, bo wyjdzie przeciez AM2 i ceny pospadaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Albo będzie tak jak z s.A, barton 3200+, był droższy od venice 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...