dem Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 kiedys ktos wpadł na fajny pomysł. Wsadzic tam diode LED i podświetlić :D Sam chyba se tez srobie taki patent :D Dioda 8mm dla 8/10i jest git. @Martini > To tak tragicznie jest z złączkami SK?? Ja myslałem ze wystarczy tylko płyn do naczyn z zewnątrz i dokręce do samego konca bez obracania. A jak trzeba jeszcze sie dodatkowo męczyć w jakies kombinacje, to w co ja sie wpakowałem. Shit men, shit. Przy wężach 8/10 zrobisz tak bez problemu. Przy 8/11 niestety zaczynają się schody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Ja powiekszylem otwory w nakretce i teraz nakladnie wezy jest dziecinnnie proste. Nie wiem dlaczego dal ciebie nie wchozdz w rachube takie rozwiazanie, ale mi sie wydaje najlepsze. Modyfikacji w ogole nie widac i jest bardzo prosta. Do powiekszania uzywam kaminia szlifierskiego w ksztalcie stozka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Ja powiekszylem otwory w nakretce i teraz nakladnie wezy jest dziecinnnie proste. Nie wiem dlaczego dal ciebie nie wchozdz w rachube takie rozwiazanie, ale mi sie wydaje najlepsze. Modyfikacji w ogole nie widac i jest bardzo prosta. Do powiekszania uzywam kaminia szlifierskiego w ksztalcie stozka. Bo lubię częste zmiany i być może za dwa miesiące zechcę założyć spowrotem węże 8/10 i wtedy musiał bym kupić nowe złączki (nie wydaje mi się, aby można było kupić same zakrętki). Edytowane 14 Lipca 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) A mi sie wydaje, że zmiana węży na 8/10 nie była by problematyczna. Po prostu podczas zakładania węży wystarczyło by, aby je głębiej naciągnąć na złączkę. Jeżeli masz jedną niepotrzebną, możesz wypróbować jak to będzie sie sprawować z cieńszymi wężami. Edytowane 14 Lipca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Nie mam pod ręką "luźnej" złączki. Notabene, prawdopodobnie pozostanę przy Innovatekach. PS. Oko w oko. Cellfast (8/11) & Innovatek (8/10) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Troszke sie roznia :) Cellfast wydaje mi sie ze ma wieksza srednice wew. Napewno to 8/11 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Troszke sie roznia :) Cellfast wydaje mi sie ze ma wieksza srednice wew. Napewno to 8/11 ? innovatk jest toche zgarbiony na zdjeciu, dlatego wydaje sie ze jest mniejszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Troszke sie roznia :) Cellfast wydaje mi sie ze ma wieksza srednice wew. Napewno to 8/11 ? Jeśli napisy na wężu nie kłamią ;) to na 100% jest to 8/11. http://img132.imageshack.us/img132/1462/beztytuuhe7.jpg Edytowane 15 Lipca 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) ja mam kibelek na wężach cellfast 10/13 - na bloczku mam złączki skrętne na węże 10/12, na kadecie mam coś ok. trzynastek, a na pompce mam złączke skrętną 10/12 przy wylocie cieczy, a przy wlocie mam trójnik 12-stke - i wszystko ładnie się trzyma. Te węże mają do do siebie iż są bardzo lepkie. Po naciągnięciu ich na kadeta bardzo ładnie się do niego przylepiłi, i praktycznie bez narzędzi nie da się tego zerwać (dodatkowo przytopiłem je zapalniczką ;)). Ich dodatkowym atutem jest to że są elastyczne i bardzo ładnie układają się w budzie - nic nie cieknie, nic się nie załamuje ;) Widziałem też jakieś inne węże 8/11 - odnioslem wrażenie że za cieńkie by woda mogla w nich swobodnie płynąć ;) Jak dla mnie te dziesiątki cellfasta są jednymi z lepszych wężyków :D. Bardzo rozciągliwe, więc praktycznie nawet na 15 je nałożysz (co zrobił Miazga) Uniwersalnośc i cena (1,1zł za metr). Dostają ode mnie miano najlepszych fallusów w tej cenie ;) Edytowane 15 Lipca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Panowie potrzebuje rady :) chodzi mi o polprzezroczyste weze (najlepiej niebieskie) ktore nie beda wymagac cybantow na nk12 co najwyzej opaski plastikowe, musze sie cechowac duza elastycznoscia :) co mozecie polecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 wężę 10mm nie wymagają zabespieczeń na NK12. Węzy szukaj w samochodowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) za malo elastyczne przynajmniej w mojej okolicy ;] pozatym zazwyczaj sa przezroczyste ;] Edytowane 15 Lipca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 ja mam wlasnie z samochodowego, polprzezroczyste niebieskie, srednica wew 10mm w sam raz na nk12, mam tak bez zadnych opasek i nic nie cieknie. Zobacz http://img162.imageshack.us/my.php?image=obraz0619tv.jpg , jednyna wada to napisy na wezu co jakis odcinek, sa w miare elastyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Hmm to są prawdziwe TYGON'y? http://mcs.pc.pl/produkt1580.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Pewnie tak, ale co Ci po nich, skoro są 3/5 mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Tak to są Tygony, identyczne są w ofercie PC-Tuning.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...