Skocz do zawartości
nemo1802

Węży Jakich średnic Używacie W Wc?

Rekomendowane odpowiedzi

kiedys ktos wpadł na fajny pomysł.

Wsadzic tam diode LED i podświetlić :D

Sam chyba se tez srobie taki patent :D Dioda 8mm dla 8/10i jest git.

@Martini > To tak tragicznie jest z złączkami SK??

Ja myslałem ze wystarczy tylko płyn do naczyn z zewnątrz i dokręce do samego konca bez obracania. A jak trzeba jeszcze sie dodatkowo męczyć w jakies kombinacje, to w co ja sie wpakowałem. Shit men, shit.

Przy wężach 8/10 zrobisz tak bez problemu. Przy 8/11 niestety zaczynają się schody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiekszylem otwory w nakretce i teraz nakladnie wezy jest dziecinnnie proste. Nie wiem dlaczego dal ciebie nie wchozdz w rachube takie rozwiazanie, ale mi sie wydaje najlepsze. Modyfikacji w ogole nie widac i jest bardzo prosta. Do powiekszania uzywam kaminia szlifierskiego w ksztalcie stozka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiekszylem otwory w nakretce i teraz nakladnie wezy jest dziecinnnie proste. Nie wiem dlaczego dal ciebie nie wchozdz w rachube takie rozwiazanie, ale mi sie wydaje najlepsze. Modyfikacji w ogole nie widac i jest bardzo prosta. Do powiekszania uzywam kaminia szlifierskiego w ksztalcie stozka.

Bo lubię częste zmiany i być może za dwa miesiące zechcę założyć spowrotem węże 8/10 i wtedy musiał bym kupić nowe złączki (nie wydaje mi się, aby można było kupić same zakrętki).

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie wydaje, że zmiana węży na 8/10 nie była by problematyczna. Po prostu podczas zakładania węży wystarczyło by, aby je głębiej naciągnąć na złączkę. Jeżeli masz jedną niepotrzebną, możesz wypróbować jak to będzie sie sprawować z cieńszymi wężami.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke sie roznia :) Cellfast wydaje mi sie ze ma wieksza srednice wew. Napewno to 8/11 ?

Jeśli napisy na wężu nie kłamią ;) to na 100% jest to 8/11.

http://img132.imageshack.us/img132/1462/beztytuuhe7.jpg

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam kibelek na wężach cellfast 10/13 - na bloczku mam złączki skrętne na węże 10/12, na kadecie mam coś ok. trzynastek, a na pompce mam złączke skrętną 10/12 przy wylocie cieczy, a przy wlocie mam trójnik 12-stke - i wszystko ładnie się trzyma. Te węże mają do do siebie iż są bardzo lepkie. Po naciągnięciu ich na kadeta bardzo ładnie się do niego przylepiłi, i praktycznie bez narzędzi nie da się tego zerwać (dodatkowo przytopiłem je zapalniczką ;)).

Ich dodatkowym atutem jest to że są elastyczne i bardzo ładnie układają się w budzie - nic nie cieknie, nic się nie załamuje ;) Widziałem też jakieś inne węże 8/11 - odnioslem wrażenie że za cieńkie by woda mogla w nich swobodnie płynąć ;)

Jak dla mnie te dziesiątki cellfasta są jednymi z lepszych wężyków :D. Bardzo rozciągliwe, więc praktycznie nawet na 15 je nałożysz (co zrobił Miazga) Uniwersalnośc i cena (1,1zł za metr).

Dostają ode mnie miano najlepszych fallusów w tej cenie ;)

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie potrzebuje rady :) chodzi mi o polprzezroczyste weze (najlepiej niebieskie) ktore nie beda wymagac cybantow na nk12 co najwyzej opaski plastikowe, musze sie cechowac duza elastycznoscia :) co mozecie polecic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wlasnie z samochodowego, polprzezroczyste niebieskie, srednica wew 10mm w sam raz na nk12, mam tak bez zadnych opasek i nic nie cieknie. Zobacz http://img162.imageshack.us/my.php?image=obraz0619tv.jpg , jednyna wada to napisy na wezu co jakis odcinek, sa w miare elastyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi