dyletant Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Mam do dyspozycji 3 napedy CDROM, CDRW, DVD-RW, niezaleznie ktory i gdzie na plycie jest podpiety (pojedynczo i po 2) zaden naped nie chce czytac plyty, rozpedza sie tylko i tak szalenczo kreci az mu przyciskiem przerywam. Jedyne plyty ktore czytaja jak nalezy, to zwykla CD Audio. Plyta to jakis IBM z biosem z 97 roku, do pelni szczescia dochodzi to ze jest po niemiecku, procesor MMX 166, jedno wielkie bagno przy XP, ale CD czytac powinien. System XP zainstalowany na partycji F: (bardzo ciekawe) jest tylko SP1 - ktos ma jakies sugestie w czym jest problem? (mam zainstalowac "tylko" nagrywarke DVD i rece mi opadly). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Podłącz napęd i spróbuj uruchomic system z plytki(instalator xp lub jakis linux np knoppix). Jezeli sie uruchomi to moze to byc win zinstalowanego sytemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyletant Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie bardzo moge sie polapac w tym niemieckim biosie, niby powinien startowac z cd a odpala z hdd; ale... Poprawka - dalem d... - moje niedopatrzenie; zwykly CDROM czyta plyte z danymi, czy to oznacza ze wina biosu badz plyty glownej, ze napedy typu nagrywarka cd lub dvd tak szaleja?, a stare cd pracuja normalnie. (moze mod zmieni i przerzuci temat do bios'y :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...