alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Co myślicie o obudowie Logic 402K? Oczywiście chodzi o jej budowę i możliwości instalacji wentylatorów i tym samym stworzenie jak najwydajniejszego tunelu powietrznego. Można z tyłu zamontować 2 wentylki 92 lub 120mm i z przodu jeden 92mm. Nie widzę konieczności montażu z tyłu dwóch coolerów, więc pytam - czy jeśli z tyłu będzie jeden 12cm i z prodzu jeden 9,2cm to będzie wszystko dobrze. Tzn. mam na myśli czy będzie zauważalna różnica przy 2 i 3 wentylatorach. Wentyle to najprawdopodobniej będą Fandery. I co ogólnie sądzicie o tej budzie? Bo niedługo kupuje jeszcze jeden komputer i już nie chcę kupować drugiego Centuriona (pomimo, że jest idealny :) przyda się coś nowego). Czekam na opinie, sugestie i również zupełnie inne propozycje. PS. Gdy ktoś mógł podrzucić fotę lub poprostu opisać jak jest rozwiązane umiejscowanie coolerków z tyłu byłbym wdzięczny :rolleyes: PS2. Ile jest wart 300W PSU Logica (prawdopodobnie KOMPLETNIE nieużywany z gwarancją)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Hmmm....... A czy wszystkie Centuriony są tak samo zbydowane? Bo zastanawiałem się jeszcze nad wersją 534 - bardzo ładna i pozwala na montaż dwóch wentyli i jakiejś tuby - co to właściwie jest? FOTKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To zwyczajny kanał, który ma umożliwiać wentylatorowi chłodzącemu cpu zasysanie powietrza z zewnątrz obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 To zwyczajny kanał, który ma umożliwiać wentylatorowi chłodzącemu cpu zasysanie powietrza z zewnątrz obudowy.Dokładnie :) ja mam taka w obudowie z tracer-a ( extractor) to zrobilem tak ze troche ukrucilem ten tunel od strony i miedzy ten tunel a boczna scianke do ktorej jest przymocowany dalem 80mm wiatrak i podpiolem do regulator dzieki temu mam cicho i powietrze jest jeszcze lepiej wciagane bezposrednio na radiator z procesora ( bardzo fajne rozwiązanie :) ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A tak w ogóle Logic robi dobre budy? Bo coś tania ;) Niecałe 150 złotych z zasilaczem 300W :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Napewno będzie lepsza od Codegena,Tracera i innych krzaków:}, cena dość przystępna ale ja osobiście bym sie rozglądał za Chieftecem Dragonem na allegro takie sztuki niedawno chodziły po 189 zł( oczywiscie bez zasilki, miodek nie wyprzedał wszystkich to pewnie jeszcze wystawi aukcje.A jak wiadomo Chieftec to Chieftec... wspaniale wykonanie,gruba blacha itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...