Skocz do zawartości
alepajonki

Logic 402k

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o obudowie Logic 402K? Oczywiście chodzi o jej budowę i możliwości instalacji wentylatorów i tym samym stworzenie jak najwydajniejszego tunelu powietrznego.

Można z tyłu zamontować 2 wentylki 92 lub 120mm i z przodu jeden 92mm. Nie widzę konieczności montażu z tyłu dwóch coolerów, więc pytam - czy jeśli z tyłu będzie jeden 12cm i z prodzu jeden 9,2cm to będzie wszystko dobrze. Tzn. mam na myśli czy będzie zauważalna różnica przy 2 i 3 wentylatorach. Wentyle to najprawdopodobniej będą Fandery.

I co ogólnie sądzicie o tej budzie? Bo niedługo kupuje jeszcze jeden komputer i już nie chcę kupować drugiego Centuriona (pomimo, że jest idealny :) przyda się coś nowego). Czekam na opinie, sugestie i również zupełnie inne propozycje.

PS.

Gdy ktoś mógł podrzucić fotę lub poprostu opisać jak jest rozwiązane umiejscowanie coolerków z tyłu byłbym wdzięczny :rolleyes:

PS2.

Ile jest wart 300W PSU Logica (prawdopodobnie KOMPLETNIE nieużywany z gwarancją)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwyczajny kanał, który ma umożliwiać wentylatorowi chłodzącemu cpu zasysanie powietrza z zewnątrz obudowy.

Dokładnie :) ja mam taka w obudowie z tracer-a ( extractor) to zrobilem tak ze troche ukrucilem ten tunel od strony i miedzy ten tunel a boczna scianke do ktorej jest przymocowany dalem 80mm wiatrak i podpiolem do regulator dzieki temu mam cicho i powietrze jest jeszcze lepiej wciagane bezposrednio na radiator z procesora ( bardzo fajne rozwiązanie :) ) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno będzie lepsza od Codegena,Tracera i innych krzaków:}, cena dość przystępna ale ja osobiście bym sie rozglądał za Chieftecem Dragonem na allegro takie sztuki niedawno chodziły po 189 zł( oczywiscie bez zasilki, miodek nie wyprzedał wszystkich to pewnie jeszcze wystawi aukcje.A jak wiadomo Chieftec to Chieftec... wspaniale wykonanie,gruba blacha itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi