Bull_Byk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 szukalem ale nie umialem znalezc odpowiedzi. Chodzi o to ze wczoraj musialem niestety awaryjnie wylaczyc kompa ;/ wiec zrobilem to "na sile" problem polega na tym ze po uruchomieniu kompa skanuje mi dyski F i G. Ok akurat te partycje byly uzytkowane przed silowym rozwiazaniem to spoko. Problem tylko teraz w tym ze przy kazdym uruchomieniu windowsa sa skanowane te dwie partycje chociaz bledow zadnych nie ma :/ Partycje obie sa na Ntfs. Co mam z tym zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 szukalem ale nie umialem znalezc odpowiedzi. Chodzi o to ze wczoraj musialem niestety awaryjnie wylaczyc kompa ;/ wiec zrobilem to "na sile" problem polega na tym ze po uruchomieniu kompa skanuje mi dyski F i G. Ok akurat te partycje byly uzytkowane przed silowym rozwiazaniem to spoko. Problem tylko teraz w tym ze przy kazdym uruchomieniu windowsa sa skanowane te dwie partycje chociaz bledow zadnych nie ma :/ Partycje obie sa na Ntfs. Co mam z tym zrobic??zrob doglebny scandisk wlacznie ze sprawdzanie powierzchni dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 zrob doglebny scandisk wlacznie ze sprawdzanie powierzchni dysku Nie ma innej mozliwosci bo to troche potrwa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jak masz miejsce na dysku to zrzuc dane z partycji na inną i sformatuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 a na czym ten blad polega dokladnie?? w sumie miejsca nie mam to co zostaje gruntowne skanowanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) a na czym ten blad polega dokladnie?? w sumie miejsca nie mam to co zostaje gruntowne skanowanie??uruchom konsole i wpisz polecenie chkntfs F: G: i wklej do następnej wiadomości to co się pojawi żeby wykluczyć dyski z procedury domyślnego sprawdzania stanu, użyj polecenia chkntfs /X F: G: program CHKDSK stwierdził po sprawdzeniu, ze na dysku pozostały jakieś niespójności i nie zmienił flagi uruchamiania test podczas rozruchu, błędy można zwykle usunąć poprzez gruntowny skan dysku, ale czasem niespójności powstają w skutek nieprawidłowego działania dysku (np: uszkodzone sektory) kontrolera itd... Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...