Skocz do zawartości
Bull_Byk

Problem Z Checkdiskiem W Win Xp ;/

Rekomendowane odpowiedzi

szukalem ale nie umialem znalezc odpowiedzi. Chodzi o to ze wczoraj musialem niestety awaryjnie wylaczyc kompa ;/ wiec zrobilem to "na sile" problem polega na tym ze po uruchomieniu kompa skanuje mi dyski F i G. Ok akurat te partycje byly uzytkowane przed silowym rozwiazaniem to spoko. Problem tylko teraz w tym ze przy kazdym uruchomieniu windowsa sa skanowane te dwie partycje chociaz bledow zadnych nie ma :/ Partycje obie sa na Ntfs. Co mam z tym zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukalem ale nie umialem znalezc odpowiedzi. Chodzi o to ze wczoraj musialem niestety awaryjnie wylaczyc kompa ;/ wiec zrobilem to "na sile" problem polega na tym ze po uruchomieniu kompa skanuje mi dyski F i G. Ok akurat te partycje byly uzytkowane przed silowym rozwiazaniem to spoko. Problem tylko teraz w tym ze przy kazdym uruchomieniu windowsa sa skanowane te dwie partycje chociaz bledow zadnych nie ma :/ Partycje obie sa na Ntfs. Co mam z tym zrobic??

zrob doglebny scandisk wlacznie ze sprawdzanie powierzchni dysku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na czym ten blad polega dokladnie?? w sumie miejsca nie mam to co zostaje gruntowne skanowanie??

uruchom konsole i wpisz polecenie chkntfs F: G: i wklej do następnej wiadomości to co się pojawi

żeby wykluczyć dyski z procedury domyślnego sprawdzania stanu, użyj polecenia chkntfs /X F: G:

program CHKDSK stwierdził po sprawdzeniu, ze na dysku pozostały jakieś niespójności i nie zmienił flagi uruchamiania test podczas rozruchu, błędy można zwykle usunąć poprzez gruntowny skan dysku, ale czasem niespójności powstają w skutek nieprawidłowego działania dysku (np: uszkodzone sektory) kontrolera itd...

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi