Gość lechu1777 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam. Ten problem występuje od dość dawno na moim pc tzn. pracuje sobie normalnie, chodze po www, gadam na gg a tu nagle ekran staje, muzyka tez staje i nic nie reaguje klawa, mysz. Tylko twardy reset pomaga. Potem w zdarzeniach nic nie ma albo np. jezeli bylem na jakiejs stronce www to jej w histori nie ma...poprostu wszystkie dane utracone. Nie mam raczej wirusów, spywaru też, mam NOD32 + Outpost Firewall i czasem skanuje Hijackiem, SPybotem i Adaware więc wszystko ładnie. Procesor mało podkrecony bo tylko 2083@2225(czy cos takiego), grafika działa w 2D na małych taktowaniach wiec to nie ma nic do rzeczy. A zreszta chłodzenie dobre i w windows mam ok.50 stopni na procku, mam wiatrak jeszcze w obudowie. Moj zestaw to: 1)WIn XP Pro SP2 2)Athlon XP Barton 2800+ -Pentagram QC80Cu 3)Mobo Gigabyte GA-7N400S 4)2*512MB RAM bez zmiany timingów w dualu. 5)Geforce FX 5600 256MB 6)Dyski: Maxtor 160GB + Sygate 120GB 7)Benq DW 1655 Lightscrible(cos takiego) + jakies DVD LG 8)szyna FSB - 180Mhz Może coś z dyskiem tzn bad sectory albo z Ramem? Nie wiem jak to sprawdzić więc mówcie co i jak :) Thx za posty, wesołych świątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mialem cos podobnego, pomoglo obnizenie timingow i zmniejszenie fsb..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Obniżenie timingów czyli przyspieszenie, to miałeś na myśli? Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Tak.... ale u mnie wiazalo sie to z mniejszym fsb....Wiec nie mozna mowic o przyspieszeniu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Sorry, ale mówisz, że jaki masz ten zasilacz..? A czasy pamięci na początek zalecam wg SPD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zasilacz lipny Tracer. No mam FSB 180 a RAM 200(400). Rożnica miedzy 166 a 180 jest tak mała że nie powinno być zwiechów :( No to zasilacz skoki napięcia ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...