Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Dziwne Zwiechy...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ten problem występuje od dość dawno na moim pc tzn. pracuje sobie normalnie, chodze po www, gadam na gg a tu nagle ekran staje, muzyka tez staje i nic nie reaguje klawa, mysz. Tylko twardy reset pomaga. Potem w zdarzeniach nic nie ma albo np. jezeli bylem na jakiejs stronce www to jej w histori nie ma...poprostu wszystkie dane utracone. Nie mam raczej wirusów, spywaru też, mam NOD32 + Outpost Firewall i czasem skanuje Hijackiem, SPybotem i Adaware więc wszystko ładnie. Procesor mało podkrecony bo tylko 2083@2225(czy cos takiego), grafika działa w 2D na małych taktowaniach wiec to nie ma nic do rzeczy. A zreszta chłodzenie dobre i w windows mam ok.50 stopni na procku, mam wiatrak jeszcze w obudowie. Moj zestaw to:

1)WIn XP Pro SP2

2)Athlon XP Barton 2800+ -Pentagram QC80Cu

3)Mobo Gigabyte GA-7N400S

4)2*512MB RAM bez zmiany timingów w dualu.

5)Geforce FX 5600 256MB

6)Dyski: Maxtor 160GB + Sygate 120GB

7)Benq DW 1655 Lightscrible(cos takiego) + jakies DVD LG

8)szyna FSB - 180Mhz

Może coś z dyskiem tzn bad sectory albo z Ramem? Nie wiem jak to sprawdzić więc mówcie co i jak :) Thx za posty, wesołych świątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz lipny Tracer. No mam FSB 180 a RAM 200(400). Rożnica miedzy 166 a 180 jest tak mała że nie powinno być zwiechów :( No to zasilacz skoki napięcia ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi