Zawi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Pytam tak z ciekawości: Ile kosztowal by "zestaw"(bebechy do pudełka), jeżeli w założeniu miał by to być komp dla gościa(np. mnie :) ) który by się chciał pobawić w OC. Najlepiej jak by to były jakieś w miare tanie bebechy z potenciałem, co by nie było bardzo żal jeśli coś cię zjara. Był bym wdzięczny jak by ktoś mógł podać przykłady takich "zestawów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) A64 3000+ Venice 500zł Epox 9NPA+ Ultra - 350 zł 2x512 RAM PDP patriot KH 350 zł Tagan TG420-U01 Black 300 zł GF 6600 GE - 450 zł i reszta jak chcesz. droższa wersja Opteron 144 / A64 3700+ SD - 700 zł / 800 zł DFI LanParty UT Ultra-D 500 zł 2x1GB g.skill na samsungach UCCC - 900 zł (tylko okazja na allegro) Tagan TG420-U01 Black 300 zł GF 7600GT - 750 zł Świetne konfiguracje pod OC Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez GreenGo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 konfigi zgadzam się świetne ale ja bym chciał żeby było coś czego mi nie będzie szkoda spaliś, zniszczyć sfajczyć(nazwij jak chcesz) bo to jest istotą tego tematu, coś na czym mógłbym poćwiczyć/podszkolić umiejętności OC, i nie bał bym się że tyle kasy się może ulotnić z dymkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 konfigi zgadzam się świetne ale ja bym chciał żeby było coś czego mi nie będzie szkoda spaliś, zniszczyć sfajczyć(nazwij jak chcesz) bo to jest istotą tego tematu, coś na czym mógłbym poćwiczyć/podszkolić umiejętności OC, i nie bał bym się że tyle kasy się może ulotnić z dymkiem Nie chce byc niemily w koncu sa swieta .........................ale poczytaj troche jest kilka poradnikow jak krecic, co krecic (FAQ). Ogolnie to poczytaj sobie tematy o sprzeci np podzespolach z tych konfigow. Bedziesz wiedzial co i jak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 @GReenGo Ciekawe co on ma kręcić na venice :lol: chyba że selekt :P Jak chciałbys coś taniego to moze pentium 4 na northwood super się kręciły zwłaszcza 1.8 + abit is7/ic7 / Athlon z serii jiuhb + nf7 / Cweleron jakiś (no co kręci sie dobrze :P ) ale IMO to sensu nie ma ponizej oc to juz większy problem brak blokady na dysk, sdr, ale szkolenie kręcenia nie ma sensu zobacz ile osób przeszło z k7 na k8 i są zieloni poprostu mimo ze o swoich athlonah/sempach/bartonach i oczywiście nf7 wiedzieli wszystko nowa platfrma to wszystko od nowa wiec lepiej jak już cos konkretnego i kręcić ile sie da ale z głową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 poczytał bym sobie i nie zawracał nikomu głowy ale niestety nie mam takiej mozliwości - nie mam(jeszcze) stałki i jestem skazany na modem co niestety ogranicza możliwości przeglądania forum nie mówiąc juz o szukaniu po całym necie, dlatego pytam tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jak chcesz palić procki to np. AMD k6 ale i tak Ci to nic nie da bo na K8 już inaczej się ustawia twoje myślenie jest bezsensowne, jak już coś chcesz podkręcić to z głową tak jak już ktoś tu napisał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Wy porostu nie rozumiecie o co mi chodzi (szczegulnie Adler91) ja poprostu prosze żeby ktoś podał konfig do oc (narazie zrobił to GreenGo - za co dziękuje ), w miare TANI konfig. A z tym paleniem wspomniałem tylko żeby uświadomić że NIE CHCE czegoś drogiego żeby przez przypadek, nieuwage nie zniszczyć tego i na zawsze nie zrazić się do OC. Czyli podsumowując: NIE MAM ZAMIARU PALIĆ ŻADNYCH PROCKÓW Adler91 JESTEM NIEDZOŚWIADCZONY W DZIEDZINIE OC I DLATEGO CHCE COŚ TANIEGO ŻEBYM NIE PLUĆ SOBIE POTEM W TWARZ ŻE PRZEZ NIEUWAGE ZNISZCZYŁEM SPRZĘT ZA ILEŚ TAM K ZŁ(pesymistyczna wizja) Mam nadzieje że teraz wyjaśniłem o co mi chodzi, jak nie to powtuże Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez zawisza017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jest tylko jedno ALE żeby cos spalic np procka trzeba "troche" przedobrzyc mu z MGz lub "papu pradu", jesli bedziesz podkrecał do rozsadnych czestotliwosci, i nie zawysokich napieciach to spalenie ci raczej nie grozi chyba ze zasiłka siadzie. A tak to najwyzej bedziesz musiał zrobic clear cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kup sobie 10 procków np. P2 350 czy coś na allegro są po 3zł abit bh6 ~40 jakieś dobre 128MB PC133 40zł grafe kup rive tnt 30zł zasilacz fortron 250W starczy spokojnie 30zł hdd jakiś stary np. 20GB i ognia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) kup sobie 10 procków np. P2 350 czy coś na allegro są po 3zł abit bh6 ~40 jakieś dobre 128MB PC133 40zł grafe kup rive tnt 30zł zasilacz fortron 250W starczy spokojnie 30zł hdd jakiś stary np. 20GB i ognia Dobra ale po co mu to zeby nauczyl sie zworkami zmieniać fsb ? :blink: przeciez i tak w k8 oc wygląda zupełnie inaczej... Może rozwiniesz termin "TANI" bo dla każdego jest to inny próg... a jeszcze co od oc tego sie nie ćwiczy jak już zaczniesz i sie wkręcisz to będziesz chciał wszystko podkręcać i nie bedziesz patrzył na to ile kosztowało :D Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Dobra ale po co mu to zeby nauczyl sie zworkami zmieniać fsb ? :blink: przeciez i tak w k8 oc wygląda zupełnie inaczej... Może rozwiniesz termin "TANI" bo dla każdego jest to inny próg... a jeszcze co od oc tego sie nie ćwiczy jak już zaczniesz i sie wkręcisz to będziesz chciał wszystko podkręcać i nie bedziesz patrzył na to ile kosztowało :D dobra ja po prostu oc che zacząć najpierw na "tanim" nowym sprzęcie - nie wiem.... ala sempron2500+ i jakaś płydka dobra/'tania' do niego (w grafikach wogule się nie oriętuje) albo asrocka dual sata z sempronem 3000+ . Chodzi mi o takie mniej więcej "zestawy" a jak się na nich uda to w tedy będzi tak jak mówi Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Asrock dualSata2 semp 3000+/venice3000+/semp3100(najtanszy:P) 512 bh5/6 || patrioty jakies albo cos :P dysk 80gb 9500pro AGP/ 6600 PCI-E huntkey 350 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Tylko jak ty chcesz wstawic semprona 3100 s754 na asrocka duala???? Chyba MŁOTKIEM Najlepszy byłby sempron ale bardzo trudno go teraz dostac, tak wiec zostaje chyba venice 3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...