Skocz do zawartości
tpalarczyk

Na Ile Starczy 5ml Tuszu

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem drukarki LEXMARK Z617 lub HP DJ 3920 ale mają one po 5ml czarnego tuszu (kolorowy mnie nie interesuje). Podobno starcza to na bardzo krótko. Więc na ile stron (wydruk najoszczędniejszy jaki się da np. testowy) starczy mi 5 ml tuszu?

Ewentualnie jaką inną drukarkę polecacie (najtańsza jak się da) chcę sobie drukować na swoje potrzeby nie zależy mi na "kosmicznej" jakości wydruku.

Edytowane przez tpalarczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie interesują Cie wydruki kolorowe to dlaczego nie kupisz używanej drukarki laserowej? Toner za 150zł starcza na 2500stron

Szukałem na allegro i jakoś chyba się na tym nie znam, możesz mi w takim razie coś polecić? Tylko ta cena laserówek... Nie dałoby się jakiejś atramentówki (kolor mnie nie interesuje), żeby tanio tusz dokupić, albo napełniać je? To chyba nie wychodzi tak drogo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam pojecia w jakiej cenie sa na allegro ale z uzywanych laserowek polecam:

hp 1000,1100<i odmiany 1X00>

hp 5L,6L - starsze ale napewno tez tansze

samsungi 1410, 1710 - w miare nowe ale jakosc wydruku swietna

w zadnym wypadku wynalazkow:

panasonic, XEROX<nigdy w zyciu>, lexmark,

wielkich cegiel typu 4+,5si,8100 tez nie polecam jesli nie masz zamiaru tluc z nich ksiazek 24/dobe caly miesiac, dlugo sie rozgrzewaja i sporo prunda ciagna <te moga byc nieco drozsze> :rolleyes:

generalnie poszukaj malej uzywanej hp.

przed kupnem upewnij sie ze jest w 100% sprawna, jesli drukarka ma uszkodzony fuser lub laserek to moze lepiej sobie darowac, w razieproblemow z wydrukiem, wyslij mi skan wydruku to powiem Ci co jest przyczyna :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Dozbieraj trochę więcej kasy i kup np. HP DESKJET 5440. ...

HP 5440 ma pojemnik z tuszem HP 336 który ma pojemność 5 lub 6 ml. Nie jestem pewien, czy można do niej włożyć większy pojemnik. Natomiast HP 5940 ma kardridz HP339 który ma 21 ml i ten już starcza na długo. Wiem bo mam takądrukarkę, a wybierałem też pomiezy 5440 i 5940. Niestety 5940 kosztuje trochęwięcej niż poprzednio wymienione drukarki. Ale tak teraz jest, że tanie drukowanie niestety równa się droższa drukarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem HP DJ 3920.

ponoć drukowania mi starczy na 150 stron (przy pokryciu tuszem 5% powierzchni strony).

Drukuje wydrukiem tesowym to moze mi starczy na wiecej. Jest szybka i podoba mi się:). Była tańsza od Lexmarka choć 1 i 2 mają (prawie) takie same parametry. Ale HP to HP więc mam to, co mam. U mnie strzykawke (chodzi mi o zestaw regenerujący) można kupić do napełniania za 22zł czarnego a o to mi chodzi.

Tak więc mam tanią, dobrą (wydruk ładny i szybki) i niedrogą w utrzymaniu drukarke.

A co teraz lepsze zamiennik czy napełnianie strzykawką?

Laseróki nie biorę bo potrzebuję druakrki do drukowania czasem i w niewielkich ilościach...

Pozdrawiam i dzieki za porade!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi