Skocz do zawartości
Gość

Nokia 6630 I Wysylanie Smsow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewien problem z wysylaniem smsow

otoz maxymalnie 160 znakow moge na jeden sms. Potem jak przekrocze ta wartosc to zaczyna mi dzielic wiadomosc na kilka smsow.

Da sie jakos zwiekszyc ta wartosc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha wczesniej mialem 6610i i mi nic nie pokazywalo ze bedzie dzielic smsy i wysylac potrojnie czy podwojnie

dopiero po kupnie 6630 zaczelo wywalac mi komunikat ze dzieli wiadomosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wiem w czym byl problem

okazalo sie ze jak wlaczony jest slownik t9 i zaczyna dawac polskie ogonki to liczy za kazda literke po trojnie albo i wiecej;]

Dodając polskie ogonki, zmienia się kodowanie i ogranicza długość smsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie to jakos ustawic aby polskiego kodowania nie bylo?

W niektórych wersjach oprogramowania dodaje unicoda (pamietam jak to było w starszych modelach), nie wiem jak jest z symbianem. Spróbuj zainstalowac sobie aplikację NaSMS

P.S. Nie nazywa sie to polskie kodowanie, a poprostu do smsa dodawany znak unicode który zawiera informacje o kodowaniu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie pomoglo wgranie nasms

thx

jeszcze mam jedno pytanie wiec nie bede zaklada nowego tematu

probowalem pograc w gry z ngage na tej noki

problem jest taki ze nie uruchamaja sie prawdopdoobnie dlatego ze za malo pamieci jest telefonu

appmanem powylaczalem wszystko co moglem i maxymalnie osiagnelem 8.8mb wolnej pamieci

wiadomo moze jak skutecznie zwiekszyc wielkosc pamieci?? slyszalem gdzies ze nawet do ponad 10 da sie zwiekszyc wylaczajac jakies procesy czy cos

drugie pytanie: przy formacie trace caly system?? (logicznie patrzac tak), czy wgrywajac na wlasna reke system trance gwarancje?

trzecie: czasami mam tak ze po wgraniu jakiegos oprogramowania komorka jakby sie wiesza i nie chce nagrywac plikow video, wchodzic na gprs i laczyc sie przez kabel z komputerem... czym to jest spowodowane??

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi