Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam mam pewien problem z wysylaniem smsow otoz maxymalnie 160 znakow moge na jeden sms. Potem jak przekrocze ta wartosc to zaczyna mi dzielic wiadomosc na kilka smsow. Da sie jakos zwiekszyc ta wartosc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zawsze tak było. Ile napiszesz to Twoja sprawa, ale jeden sms może mieć maksymalnie 160 znaków. Więc jeśli to przekroczysz, to wiadomość jest dzielona. Nie ma możliwości zwiększenia tego limitu 160 znaków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) czyli mam rozumiec ze jesli np wysle smsa 320 znakowego to policza mi tak jakbym wyslal 2 smsy?? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dokładnie. PS. Swoją drogą, gdzieś Ty się uchował, że dopiero teraz się zorientowałeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 haha wczesniej mialem 6610i i mi nic nie pokazywalo ze bedzie dzielic smsy i wysylac potrojnie czy podwojnie dopiero po kupnie 6630 zaczelo wywalac mi komunikat ze dzieli wiadomosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 narcyz chyba sie mylisz. Pierwsza cześć 160 znaków, reszta po 140 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Nie wiem. Rzeczywiście moge się mylić, bo pisałem to jedynie na podstawie tego co mi podpowiada logika. Nie pisuję tak długich smsów, ponieważ są przecież jeszcze mmsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 juz wiem w czym byl problem okazalo sie ze jak wlaczony jest slownik t9 i zaczyna dawac polskie ogonki to liczy za kazda literke po trojnie albo i wiecej;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 juz wiem w czym byl problem okazalo sie ze jak wlaczony jest slownik t9 i zaczyna dawac polskie ogonki to liczy za kazda literke po trojnie albo i wiecej;] Dodając polskie ogonki, zmienia się kodowanie i ogranicza długość smsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 da sie to jakos ustawic aby polskiego kodowania nie bylo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Pisz bez polskich znaków. Proste. Brakuje mi jednak takiej opcji, jaka jest w N7650 - po napisaniu sms'a z polskimi znakami można było wybrać czy wysłać z czy bez polskich znaków... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 da sie to jakos ustawic aby polskiego kodowania nie bylo? W niektórych wersjach oprogramowania dodaje unicoda (pamietam jak to było w starszych modelach), nie wiem jak jest z symbianem. Spróbuj zainstalowac sobie aplikację NaSMS P.S. Nie nazywa sie to polskie kodowanie, a poprostu do smsa dodawany znak unicode który zawiera informacje o kodowaniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Tylko NASms bo inaczej pisząc z T9 będzie 70 znaków na sms... Już to niestety przerabiałem i dlatego zrezygnowałem z symbiana (dużo piszę smsów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) rzeczywiscie pomoglo wgranie nasms thx jeszcze mam jedno pytanie wiec nie bede zaklada nowego tematu probowalem pograc w gry z ngage na tej noki problem jest taki ze nie uruchamaja sie prawdopdoobnie dlatego ze za malo pamieci jest telefonu appmanem powylaczalem wszystko co moglem i maxymalnie osiagnelem 8.8mb wolnej pamieci wiadomo moze jak skutecznie zwiekszyc wielkosc pamieci?? slyszalem gdzies ze nawet do ponad 10 da sie zwiekszyc wylaczajac jakies procesy czy cos drugie pytanie: przy formacie trace caly system?? (logicznie patrzac tak), czy wgrywajac na wlasna reke system trance gwarancje? trzecie: czasami mam tak ze po wgraniu jakiegos oprogramowania komorka jakby sie wiesza i nie chce nagrywac plikow video, wchodzic na gprs i laczyc sie przez kabel z komputerem... czym to jest spowodowane?? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Formatując nokie nie usuniesz systemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 A jeśli chodzi o gry na ngage, to po prostu mało która chodzi na nowszych nokiach, mimo że to symbian, więc raczej nic nie zdziałasz. chyba, że się mylę, to niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...