Skocz do zawartości
Adam35

Różnice W Wydajności 128 Mb I 256 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić grafe i na pewno będzie to Nvidia,tylko jest pewien problem.Mianowicie do wyboru mam 6800xt@16/6 i 6800 GS 256 Palit NV42 (520/1400).Mam teraz 5900xt i nawet 6800xt@16/6 kop będzie tak duży że wyrwie mnie z butów(tak przynajmniej myśle).W związku z tym mam pytanie czy przy 1024x768 4xAA i 4xAnizo będzie duża różnica wydajności pomiędzy tymi dwoma kartami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Call of duty 2 jest b. duża róznica, w innych grach już mniejsza, poza tym poczytaj tu:

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=971

To wszystko zależy od rozdzielczości.

W rozdz. rzędu 800x600 lub 1024x768 różnica jest znikoma, w większych rozdzielczościach już będzie widoczna.

Zauważ że @Adam35 porównywał karte 6800XT 16/6 w teście do którego link podałeś porównują "zwykłą" 6800XT(mniej VP,PS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też myślałem.Jak 6800xt@16/6 sie sfajczy to kicha.Pozatym w nowych grach wydajność 16/6 spada nawet o połowe z AAx4.A jak GS na AGP to tylko palit na NV42.I znowu problem bo mam WC i pozostaje albo przerobić blok albo założyć coś na HSI.Znalazłem na 4max zalmana na HSI (taki niebieski)i nie wiem czy on da rade bez nawiewu.Poprostu niewiem jak bardzo grzeją sie te mostki.Wie ktoś może czy taki zalman zdałby egzamin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi