Skocz do zawartości
Gość RzeźniQ_dNb

Czyszczenie Membram Glosnikow

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

czy ktos z wass czysci membramy glosnikow, chodzi mi glownie o zestaw log Z-5500, bo raczej nie mozna tych stozkow i gumek dookola dotykac wiec czy to sie wogule powinno czyms czyscic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

ja mam zdjete oslonki na membramy, tylko na noc zakrywam wiec kurzy sie troche, a wole ich nawet nie dotykac bo moge popsuc :)

ale rzrczywiscie watpie zeby w pokoju sie mogly tak zakurzyc zeby wplywalo to na jakosc dzwieku , musialbm je czymac gdzies w piwnicy z 5 lat to moze by cos bylo znieksztalcone z jakoscia dzwieku :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tam roznicy nie odczuwam. Jedyne co przykre to to ze na bialych membrankach strasznie widac kurz :(. Ale mam nowy patent :D Puszczam sobie muze na maksa i membrany tak wariuja ze same sie "odkurzaja" ;)

Patent drugi to oczywiscie niezawodna gruszka ktora w kompie sprawdza sie rewelacyjnie, a i na membrankach daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam takiej miotełki z bardzo cienkich włosów syntetycznych [ znielonych ](po przeczyszczeniu zwiększa dynamikę i włącza funkcję voodoo ;] ). A tak serio to czyszczę ze względów estetycznych ( wspomnianą miotełką ).

->RzeźniQ_dNb

Membramy ? nie membrany ? :wink:

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem że kurz ma morderczy wpływ na głośniki ale dlatego na środku jest zawsze ten taki kapsel.

I wokół niego dmucham z sprężonym powietrzem.

Sprężone powietrze RULEZ, niedawno odkryłem ten wynalazek i teraz zawsze noszę przy sobie puchę

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi