Skocz do zawartości
PFK

Problem Z Bootowaniem 2.6.16.9

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno strzelilem upgrade kernela z 2.4.27 na 2.6.16.9, i po kompilacji pojawily sie dziwne problemy... po wlaczeniu nowego kernela system zawiesza sie na 'Starting the hotplug evens dispatcher: udevd'. Po tym komunikacie nie pojawia sie nic, czekalem 30min i mi sie znudzilo, nie wiem za bardzo co robic... udev jest tylko pod 2.6.x, a ja na 2.4.27 mialem devfs bez zadnych problemow. Dodam ze obecnie uzywam Debiana, a uzywac nowego kernela raczej musze(zapis na NTFS, lepszy support USB, do tego dochodzi lepsza wspolpraca z moja plyta glowna... zlacze agp i karte mi wykrywa prawidlowo bez zadnych specjalnych sterownikow, na 2.4.27 bawilem sie 2 tygodnie zanim mi sie udalo). Dorzucilem konfig jednej z pierwszych kompilacji(zrobilem z 5, ale wszystkie sie wywalaja na tym samym bledzie), jesli ktos jest zainteresowany.

config_2.6.16.90420.txtPobieranie informacji ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK napisał(a):

A masz zainstalowanego udev'a? ;]

Z tego co mi wiadomo to udev sie automtycznie instaluje na kernelach 2.6.x jesli nie zaznacze ze chce devfs w configu(a nie zaznaczalalem), ale poszukam na googlu wiecej i dam znac czy to cos pomoze(troche moze mi to zajac, bo mam caly weekend zawalony).

Edytowane przez PFK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK napisał(a):

udev jako program jest osobno paczką (trzeba go doinstalować). Udev jako wsparcie jest natywnie w kernelu chyba od 2.6.13 żebym nie skłamał.

http://www.kernel.org/pub/linux/utils/kern...tplug/udev.html

aha, dzieki juz dziala :)

Edytowane przez PFK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi