Skocz do zawartości
C!@zzz

Głośniki 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka,

Planuje kupić sobie jakieś głośniki i podłączyć je do komputera żeby "zamienić go w wieże". I teraz, przyznam szczerze że tak to muzykę słucham na słuchawkach i jakoś nigdy nie interesowałem się jak to jest z takimi np. 5.1. Jakto to się podłącza, czy wystarczy zwykła zintegrowana karta dźwiękowa (posiadam DFI INFINITY nf4). Ile kosztują bajery pokroju żebym pilotem mógł sobie min. zmieniać piosenki na winampie i czy to jest na karcie dźwiękowej czy na głośnikach, a ile kosztuje typowy zestaw 5.1 żeby grał i do tego ładnie grał ;) i żeby ceny nie były specjalnie wygórowane no i co możecie polecić w jak najmniejszej cenie (<300zł)?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma Creative T5900 i całkiem ładnie grają ale pozostawiają taki niedosyt, ale mają mocny subwoofer, mimo wszystko lepiej chyba wziąśc Logiteche X-530 albo Creative T6060

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór jest oczywisty Creative T6060 i do tego porządna karta dźwiękowa, bo te zintegrowane są do bani i nie są wstanie wykorzystać mozliwości zestawu.

Edit: Dźwiękowa zintegrowana min. 6-kanałowa. Jak taką masz to spox(możesz zestawik podłączyć), ale i tak porządna karta dźwiękowa(niezintegrowana) by się przydała oczywiście firmy Creative(i nie wychwalam tej firmy pod niebiosa, ale prawda jest taka, że żadna konkurencyjna firma na tym polu nie istnieje,a Logitech niech nadal robi klawiatury i myszki, bo w tym jest naprawde dobry).

Edytowane przez Cezary666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór jest oczywisty Creative T6060 i do tego porządna karta dźwiękowa, bo te zintegrowane są do bani i nie są wstanie wykorzystać mozliwości zestawu.

haha a jakie to ma mozliwosci ??:P jeśli Ci chodzi o wydawanie jakiegkolwiek dźwieku to w tym przypadku się zgodze:P Możliwości odczujesz podłączając kartę dźwiekową np : audigy 2 do normalnego wzmaka i 2 kolumienki a nie do takiej 5 głośnikowej kupy creativa czy logitecha za 300 zł Jedyne co mi się podoba w tych zestawach do komputera to wielkość i jak subwofer ( jeżeli to coś mozna tak nazwać )a konkretnie obodowa drewniana ( buhaha :P ślicznie drga i wpada w rezonanse. Zastanawia mnie fakt czemu ludzie płaca za to tyle pieniazków.W dobie miejskich przytupanek i pseudo muzyki ( hip hop polski ) ludzie szczegulnie młodzi tracą wrażliwość słuchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam te wszystkie creativy i inne :D

wzmacniacz i jakieśkolumny i niszczysz :D tylko troche więcej kosztuje ;p

heh i to sporo więcej :) ... właśnie jestem na etapie szukania czegoś i narazie wybrałem YAMAHA RX-V 559 do tego na front JBL Balboa 30 i już przekraczam 2500 pln :\ .. ale cóż jak chce się mieć coś innego niż plastikowe gówienka to trzeba wydać więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ślicznie drga i wpada w rezonanse

lol jakie rezonanse, u mnie przy głośnosci niemal na full tuba stoi w miejscu i nic nie drga no pozatym że połorzony kasztan na tubie niemal cały chodzi B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dobie miejskich przytupanek i pseudo muzyki ( hip hop polski ) ludzie szczegulnie młodzi tracą wrażliwość słuchu.

bo do hip hopu to ino musi glosno grac co by lalunie przechodzace pod okienkiem spojrzaly i zauwazyly ziomka co slucha zajebis.... muzy :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi