Skocz do zawartości
Lovtza

Zalman OEM

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio na giedzie pojawily sie zalmany 6000cu OEM maja te same wyposarzenie i wiatrak ale moze ktos wie cos wiecej.

Czy czysm jeszcze sie roznia ( parametry , wydajnosc ? )]

...

a nie przypadkiem CNPS6000-AlCu - takie OEM maja np w Komputroniku - moze tam dowiedz sie jak z wyposarzeniem

jezeli jest normalne (FanMate i pasta) i calosc kosztuje ponizej 90zl to bierz IMHO nic lepszego w tej cenie nie dostaniesz - jak masz dobrze wentylowana bude to w trybie SILENT da rade nawet mocnym prockom - w razie co FanMate ustawisz 7V zamiast 5V :)

BTW do jakiego procka chcez nabyc tego Zalmana :?:

PS juz chyba wiem czego brakuje w tych OEM'ach - na 100% nie ma pudelka i chyba (nie jestem pewien) zamiast FanMate jest ta standardowa przelotka jak w slabszych coolerach Zalmana (z rezystokiem 56 Ohm) co dopasty to nie mam pojecia - ale i tak ponizej 90zl to IMHO b.dobry wybor :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opinia o tym zalmanie OEM z komputronika:

"Bomba! jeśli szukasz CICHEGO i wydajnego przy tym za ludzkie pieniądze chłodzenia dla swojego procka to to jest to, ma też dodatkową zaletę jeśli zechcesz zmienić kiedyś sam wntylator to nic prostszego pasuje każdy. Dodatkowo na wyposażeniu jest płynny regulator obrotów(tego nie maw opisie) Polecam!!!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi