Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce zakupic jakis odtwarzacz mp4. Nie musi miec on zbyt duzo pamieci ( 256mb ) wystarczy. Tylko ze ogladalem taki w cenie mniej wiecej 100 zl i tam pisze ze nie odtwarza avi itd. ale jest napisane ze jest jakis program ktory konwertuje z avi na jakis inny i wtedy mozna ogladac... I tu sie spytam:

-Czy ktos z was wie ile zajmuja filmiki pod ten format?? Bo mam folder tylko z filmikami 196mb i chcialbym go sobie tam wgrac i poogladac a tak to nie wiem czy sie tam zmiesci ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brałbym tylko odtwarzacz, który gra divxa. Ta cała konwersja to zawracanie głowy i strata czasu.

Znudzi ci się po tygodniu.

I kup sobie do niego karte 5 GB, albo najlepiej aby sam odtwarzacz miał 30 GB bo film w divx to przynajmniej 700 MB, świetny pomysł.

Ktoś chyba nie doczytał, że to ma być odtwarzacz do 100 zł, i tak ok 256 MB pojemności....

Edytowane przez exe1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

exe, 700mb zajmuje w pełnym rozmiarze, a po konwersji do małego rozmiaru (takiego jaką rozdz. ma ekran) i redukcji dźwięku do trochę gorszego, zajmuje już znacząco mniej ;)

A swoją drogą traktor, Ty widziałeś na żywo taki odtwarzacz? Bo mój Sagem myX6-2 lepiej i ładniej odwtarza filmy niż te badziewia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esh0 to jest oczywiste, tylko kolega napisal ze nie lubi bawić się w konwersję gdyż wg niego jest to zawracanie głowy i strata czasu. W takim razie i tak musi konwertować, a skoro juz konwertujemy to co za rożnica czy avi do avi czy avi do mp4? A z tego co wiem więcej odtwarzaczy odtwarza mp4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Costi, sorry za OT, ale chyba nie wiesz jak wyglądają teraz lekcje Polskiego:) Prawda jest taka, że jak nie poznałeś zasad ortografi w przedszkolu/podstawówce to w szkole średniej też ich nie poznasz. W całym LO nie mialem jednej lekcji z gramatyki ani ortografi... analizy jakieś itp.

Ale jeśli się nie zgadzasz to sie poprawiam : "Na lekcjach... religi? Fizyki?":P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kazdym razie 1,5 cala to wiekszy wyswietlacz niz w komorce.

Terefere - mój Sagem ma 2". I 262144 głębię kolorów, a pokaż mi player który dysponuje taką jakością.

IMHO te playery to strata kasy, wzrok sobie popsujesz prubując coś na tym obejżeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak szczerze to zeby cos dalo sie ogladnac w miare normalnie to potrzeba przynajmniej 10 cali. Po za tym komorka jest po to zeby dzwonic. Podczas ogladania filmu ktos ci zadzwoni to troche wnerwia. Jakby mi ktos ukradl odtwarzacz za 100-200zl to bym nie plakal. Nikt ci nie ukradnie zwyklej komorki, a jak zobaczy ze spoko jakosc i odtwarza filmy to odrazu ukradnie. Jeszcze lepiej jak masz na abonament :)

Edytowane przez traktor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

video to jest format .mtv zajmuje ~3/2 oryginalu i jest raczej kiepska jakosc

wiem - bo miałem

ale odtwarzacz sam w sobie jest całkiem, całkiem tylko musisz sobie jakies sensowne sluchawki kupic [nie za 100zł :)]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio kupiłem takowy noname MP4 1GB i calkiem fajnie ogląda się filmy :)

pomimo, że to tylko 128x128 to jednak jest to całkiem wystarczająca rozdziałka porównujac z n3510i zdjęcia na nim wyglądają o wiele lepiej, są jaśniejsze i wyraźniejsze.

Dzwięk? tak jak we wsyztskich noname, EQ właściwie rzadko kiedy się przydaje.

Pamięć 1GB w zupełności wystarcza :) Największy atut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi