Gość nairda Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Witam!! Jako że się ociepliło temperatura na moim athlonie dochodzi do 55-6 st bez obciążenia . Chciałbym więc zakupić jakiś lepszy cooler na miedzi. Problem polega na tym że mam mało miejsca pomiędzy prockiem a zasilaczem więc wymiar radiatora nie może być większy niż max 90 x 90mm. Mój wybór padł na: Thermaltake POLO 735 eXtreme 3 in 1 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12757 lub Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11882 Ew mógłby być inny gigabyte tylko musi się mieścić w wymiarach. Albo jakiś inny dobry zestawik. Proszę o poradę użytkowników który z nich będzie lepszy. Zalezy mi też na tym żeby był w miarę cichy chociaż wiem że obydwa te wentylatory na max obrotach działają jak pralki. Obecnie mam Spire WhisperRock V SPA04S4-U ale niestety nie wyrabia. Jego plus to to że jest cichy. Dzięki i pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19744 zamiast tych dwóch polecam ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Zamiast tych Gigabyte'ów: http://www.pc-cooler.com.pl/index.php/veid/774/lev/103 tylko wymiarów już nie spełnia Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=TR+SLK-947U plus http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=99051922 i bedzie lux :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 No właśnie - wszystko pięknie tylko o wymiary się rozbija :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 a może Thermaltake SilentBoost 21dBA ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Wentylatory TT to może maja 21dba ale tylko wtedy jak sa na ~5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 bardziej jednak zależy mi na samej wydajności - nie musi być aż tak znów niesłyszalny - żeby tylko nie wył jak pralka i był w miarę wydajny w chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Katana ma mozliwosc monatu w cztery strony.... moze jednak da sie ja tam upchnac !!?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Katana ma mozliwosc monatu w cztery strony.... moze jednak da sie ja tam upchnac !!?? Jaka jeszcze bajkę nam opowiesz? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Wentylatory TT to może maja 21dba ale tylko wtedy jak sa na ~5VA skąd wiesz ile to jest 21db?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) A skąd wiesz ile to jest 21db?? :wink: Czlowiek slyszy dzwieki od 20db, jak coś ma 21db to juz lekko słychac :P Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 No bez przesady jeżeli człowiek słyszy od 10 db to 21 db wielkiej różnicy mu nie zrobi może 23-24 staje sie realnie słyszalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jaka jeszcze bajkę nam opowiesz? :lol2: Damn czlowieku widze, ze ty to wszystkie rozumy pozjadales.... Na koncu mojej wypowiedzi powinienes zobaczyc !!?? ato chyba jednoznacze ze 100% pewnosci nie mam czy do konca tak jest... coolera w rece i na plycie nie mailem! A informacje wzialem z tego artykulu ... http://pimpmycase.pl/readarticle.php?artic...d=15&rowstart=2 "Zapinka bowiem pozwala na montaż Katany nawet na cztery różne sposoby" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Sam mam katane a więc nie ucz ojca dzieci robic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ta katana jest odgięta do tyłu więc teoretycznie może by mi weszła ale musiałbym to sprawdzić a nie wiem czy w jakims sklepie mi ją dają tak do przymiarki. Problem w tym że mam niższą obudowę i mniej miejsca pomiędzy gnaizdem procka a zasilaczem. Tylko czy jest możliwość przełożenia wentylatora z drugiej strony radiatora ( na tę pochyloną stronę? ?? i czy pod soc A jest tam zapinka czy trzeba go do płyty przykręcać ?? I nie kłócić się Panowie !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 ta katana jest odgięta do tyłu Do góry... (w stronę zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 A może TT Big Typhoona? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 big typhoon chyba nie wejdzie chyba że cały radiator jest przesunięty do tyłu względem podstawy. Teraz mam radiator 80x80mm i mam tylko 10mm przeswitu do zasilacza więc cały radiator musiałby być przesunięty do tyłu względem podstawy. Być może on tak ma ?? nigdy go nie widziałem na żywca właściwie. No a tą katane da sie w koncu zamontować w inny sposób czy tylko tak że jest odgięty w stronę zasiłki?? bo jeżeli by się odginał w przeciwną stronę to może mógłby być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) @nairda No da sie jeszcze Katanę montowac odgiętą w dół, ale rury HP powinny być jednak skierowane do góry (zawsze pare stopni na CPU mniej) Edytowane 2 Maja 2006 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 @nairda No da sie jeszcze Katanę montowac odgiętą w dół, ale rury HP powinny być jednak skierowane do góry (zawsze pare stopni na CPU mniej) W instrukcji jest nawet przekresloby obrazek z taką sytuacją :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 rozumiem - czyli te odpadają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...