Skocz do zawartości
Gość nairda

Który Z Tych Coolerów Będzie Lepszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Jako że się ociepliło temperatura na moim athlonie dochodzi do 55-6 st bez obciążenia .

Chciałbym więc zakupić jakiś lepszy cooler na miedzi. Problem polega na tym że mam mało miejsca pomiędzy prockiem a zasilaczem więc wymiar radiatora nie może być większy niż max 90 x 90mm.

Mój wybór padł na:

Thermaltake POLO 735 eXtreme 3 in 1 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12757

lub

Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11882

Ew mógłby być inny gigabyte tylko musi się mieścić w wymiarach. Albo jakiś inny dobry zestawik.

Proszę o poradę użytkowników który z nich będzie lepszy. Zalezy mi też na tym żeby był w miarę cichy chociaż wiem że obydwa te wentylatory na max obrotach działają jak pralki.

Obecnie mam Spire WhisperRock V SPA04S4-U ale niestety nie wyrabia. Jego plus to to że jest cichy.

Dzięki i pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej jednak zależy mi na samej wydajności - nie musi być aż tak znów niesłyszalny - żeby tylko nie wył jak pralka i był w miarę wydajny w chłodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jeszcze bajkę nam opowiesz? :lol2:

Damn czlowieku widze, ze ty to wszystkie rozumy pozjadales....

Na koncu mojej wypowiedzi powinienes zobaczyc !!?? ato chyba jednoznacze ze 100% pewnosci nie mam czy do konca tak jest... coolera w rece i na plycie nie mailem!

A informacje wzialem z tego artykulu ... http://pimpmycase.pl/readarticle.php?artic...d=15&rowstart=2

"Zapinka bowiem pozwala na montaż Katany nawet na cztery różne sposoby"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość nairda

ta katana jest odgięta do tyłu więc teoretycznie może by mi weszła ale musiałbym to sprawdzić a nie wiem czy w jakims sklepie mi ją dają tak do przymiarki.

Problem w tym że mam niższą obudowę i mniej miejsca pomiędzy gnaizdem procka a zasilaczem.

Tylko czy jest możliwość przełożenia wentylatora z drugiej strony radiatora ( na tę pochyloną stronę? ??

i czy pod soc A jest tam zapinka czy trzeba go do płyty przykręcać ??

I nie kłócić się Panowie !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość nairda

big typhoon chyba nie wejdzie chyba że cały radiator jest przesunięty do tyłu względem podstawy.

Teraz mam radiator 80x80mm i mam tylko 10mm przeswitu do zasilacza więc cały radiator musiałby być przesunięty do tyłu względem podstawy. Być może on tak ma ?? nigdy go nie widziałem na żywca właściwie.

No a tą katane da sie w koncu zamontować w inny sposób czy tylko tak że jest odgięty w stronę zasiłki?? bo jeżeli by się odginał w przeciwną stronę to może mógłby być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nairda No da sie jeszcze Katanę montowac odgiętą w dół, ale rury HP powinny być jednak skierowane do góry (zawsze pare stopni na CPU mniej)

W instrukcji jest nawet przekresloby obrazek z taką sytuacją :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi