Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Woda Nośnikiem Danych?

Rekomendowane odpowiedzi

KvaNfield już opracowano kilka technik produkcji masowej nanorurek które są tylko produkowane z C. Woda może w tym wypadku tak mi się wydaje posłużyła do uzyskania lepszej rozdzielczości i lepszej precyzji, najprawdopodbniej umożliwiła na kożystanie z światła o krótszej fali (co jest mniędzyinnymi problemem przy wytrawianiu porcków i właśnie ten problem rozwiązali poprzez wode).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ale wezcie pod uwage, ze woda sie jednak nagrzewa, co bedzie kiedy pozostawimy na dluzszy czas jakiekolwiek z urzadzen przenosnych wyposazonych w taki rodzaj pamieci na bezposrednie dzialanie slonca?

nie jestem specem ale jednak tutaj mogęchyba powiedzieć, że jeśli się już wymyśla tak zaawansowane urządzenia to i chyba myśli się nad sposobem ich zabezpieczania więc spoko .. na pewno będzie takie coś miało wystarczające chłodzenie :D

RE5PECT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KvaNfield już opracowano kilka technik produkcji masowej nanorurek które są tylko produkowane z C. Woda może w tym wypadku tak mi się wydaje posłużyła do uzyskania lepszej rozdzielczości i lepszej precyzji, najprawdopodbniej umożliwiła na kożystanie z światła o krótszej fali (co jest mniędzyinnymi problemem przy wytrawianiu porcków i właśnie ten problem rozwiązali poprzez wode).

Z tego co mi wiadomo przy masowej produkcją carbonowych nanorurek występuje problem kontroli ich własności fizycznych takich jak długość, propmień itd. Co przy produkcji rurek półprzewodnikowych jest bardzo dobrze kontrolowalne. I z punktu widzenia elektroniki materiały półprzewodnikowe domieszkowane tlenkami IMHO są bardziej interesujące ze względu na właściwości. I prosiłby Cię o namiar artykułu o tej masowej produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, znalazłem. Dla zainteresowanych:

http://www.theinquirer.net/?article=31326

Edit:

More here. µ

BTW:

It would also mean that the RIAA would be suing anyone who runs a tap for owning a storage devise capable of holding pirated music and dragging goldfish, even dead goldfish, into court.

:blink: Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze nosniki zostaną wykonane z dosyc elastycznego materialu, zeby pod wplywem próżni się skurczyły tak, zeby woda sie nie przemiescila.

ot cala filozofia

pozdro Suslik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi