Skocz do zawartości
..::SNAP::..

Jaka lustrzanka?

Rekomendowane odpowiedzi

jak przedmówcy: eos 300, sprzedawałem ten sprzęt przez ponad rok czasu i oto dlaczego:

7 punktowy pomiar ostrości ( u konkurencji np. minolta dynax 501 i inne z tej półki tylko 3 punktowy )

duża jasność firmowych obiektywów ( nie polecam osobiście obiektywów o takj dużej zmmiennej ogniskowej jak 27-200, ponieważ tracisz właśnie na jasności )

bogate funkcje "idiot camera" i setki ustawień własnych...

pisałeś że masz zaufanie do olympusa - jakiego? IS 200, 300 ???

przecież to największe <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, które ktoś zaliczył do lustrzanek - już lepiej kupić starego zenitha :wink:

jedyny model z tej firmy, godny polecenia to kompakt MJU2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minolta Dynax 5 - jest bardziej zaawansowany od eosa 300. Powiedz jeszcze do czego chcesz wykorzystać taki aparat?? Do cykania zdjęć z wycieczek czy chcesz się zająć fotografią ciut poważniej??

wiesz ... ja sie bawie Olympusem C-730 :D za 3 tys :D ale starszy chce sobie pstrykac fotki tradycujna lustrzanka. a ile taki kosztuje? zeby nie za duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... Pytam bo z nadmiaru pieniędzy ludzie różne dziwne rzeczy kupują. Jeśli ojciec chce aparat do czegoś więcej niż do cykania na iprezach itp. to niech kupi dynaxa 5 lub jak bartezjusz sugerował nikona. Chociaż o eosie 300 złego słowa powiedzieć nie mogę (miałem ale sprzedałem jak bida za tyłek ścisnęła). Tu już wybór zależy w dużym stopniu od kasy, poza tym różnią się one typem pomiaru światła itp... Trzeba to indywidualnie dobrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam Eosa 300 tak od czerwca 2002 - byłem z nim na wakacjach w Chorwacji i zdjęcia wyszły naprawdę dobre. Canon ma jednak tendencje do niedoświetlania zdjęć, jednak jest aparatem godnym uwagi zarówno laika jak i średniozaawansowanego fotografika. Pozdrawiam i życzę pociechy z nowej zabawki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt nie jestem specjalistą w tym temacie i wystawiłem Eosowi moją własna subiektywną opinię, jest możliwe że to ja robię jakieś błędy a nie sprzęt. Choć zdanie me podziela również mój znajomy, który jest posiadaczem Eosa 3000 jednak to też amator....

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zaufanie do olympusa , ale cyfrowek. mam C-730 i jest rewelacyjny

ja rowniez jestem za Olympusem dlatego polecam Olympusa IS 5000.

Naprawde rewelacyjny aparat, wyglad i jego dane mozesz zobaczyc tutaj: http://cf.olympus-europa.com/consumer/phot...2DSeries#is5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

snap i jak tam sprawuje sie aparacik?? obecnie sam zastanawim sie nak kupnem jakiegos aparatu lustrzanki myslalem ze moze minolta (dynax 5 lub 505si) ale znajmomy troche mi opowiedzial za sa one zajebiscie lekkie (to jest plus) ale ta lekkosc wynika ze stosowanych plastikow itd.. czyli jest bardzo delikatny, do tego odradzili mi minolte ze wzgledu na stosowanie kart rozszerzen (na to sie chyba sporo wydaje ale czy dynax cos takiego ma), znajomy fotograf polecil mi ewentualnie zeby zainteresowac sie canonem 50e lub 30 (podobno na gieldzie foto w stodole w wawie mozna je kupuic juz za ok 1500zl - prawda czy falsz?? oczywiscie nie mowimy o samym body ale o aparacie + obiektyw jakis zwykly)

Co moglibyscie polecic zeby pozniej nie zalowac? obecnie do tej pory uzywam ZENITA ET, ale chce to zmienic na cos lepszego (Cenna 1 000 - 1 500) mozliwosci canona eos300 jakos do mie nieprzemawiaja... chociac jdyne co wiem o aparacie to naczytalem sie w roznych serwisach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi