Skocz do zawartości
MesJasZ

Wysyp Tanich Laptopów Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - co sądzicie o tych laptopach?

Jak za tą cenę (539pln) parametry ma niesamowite p3-600, 128, 20 GB dysk , faja mala 12 cali matryca, wszystko oprocz CD. Jest nawet bateria na kilkanascie minut sprawna. Za ok 600 pln na allegro stoją p2-333 duzo gorsze a takie jak ten dobijają pod tysiąc złotych.

Czy to jakiś wałek? a moze gdzies jest haczyk???

http://allegro.pl/item101063557_fujitsu_pi...ena_zobacz.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku, to jest juz antyczny sprzet i cena wcale nie jest niesamowita, jest poprostu w miare normalna..

Pamietaj ze teraz nowe z gwarancja laptopy, o parametrach... (tego chyba nawet nie ma co porownywac) sa w cenie 2000zł.

Twoim zdaniem ile takie szroty powinny kosztowac ? 1000zl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt nie są to mercedesy w dziedzinie komputerów przenośnych, ale można sobie zaoszczędzić miejsce:) a cd-rom to najmniejszy problem akurat. A ze porysowany... za taką kase... można to przeboleć.

Jest jeden ból, gość nie daje real foto...

Edytowane przez najdmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszecie że sprzęt antyczny - antyczny to dla mnie jest 486, moze P75,P90 - na tych sprzętach praktycznie nic nie zdzialasz dzis. Na p3-600 wbrew pozorom odpalisz większość programów, wlasciwie wszystkie wazniejsze dla typowego uzytkownika

*mp3

*filmy (ten proc powinien spoko pociągnąć na ffdshow)

*pakiet Office

*internet (firefox emule itd itd)

pdf i ebooki wygodne do czytania (lekki notek 1.6kg)

Jasne,że są sprzęty dużo mocniejsze, ale - większość zadań zrobimy juz na tym laptopie, za 1/4 ceny nowego. Wiadomo,że nikt nie będzie projektował w AutoCADzie, obrabial filmow z kamerki DV, kompresowal divx, grał w gry 3D...

Duży dysk (20GB) jak na taki sprzęt . Proszę zauważyć,że 20GB dysk jest na ogół w laptopach ok 1GHZ na Allegro. W takich jak p3-600 dysk z reguly to ok 6GB.

Pamięć 128mb - to standard na taki sprzęt , ale przeciez mozna tanio rozszerzyć...

Napęd - na allegro mozna tanio kupic napędy do lapków

Procesor PIII - wersja mobilna czyli mozna programowo obniazac czestotliwosc aby zachować więcej prądu. Niestety - nie wiem jak z baterią tzn ile kosztowalaby regeneracja

W sumie ja bym już kupił - gdyby nie to, że mam już HP Paviliona na P4M, 1.4....ale i tak napisze do klienta po realfoto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi