Skocz do zawartości
shakur_45

Dziwna Sprawa Ze Sprzedaza Kuchenki Na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa wyglada tak :

sprzedalem kuchenke brata na allego tzn. w jego imieniu, dogdalem sie co ceny, aukcje zakonczylem wczesniej,

chciala, zebym wyslal kuchenke za pobraniem nie zgodzilem sie, powiedzialem, ze jesli wplaci zaliczke w wysokosci 100zl, to nie ma sprawy (reszte 500zl miala doplacic przy odbiorze kuchenki, kurierowi, na alegro byla kwota 122zl )

ok wplacila wyslalem kuchenke stolica, po czym zadzwonila do mnie i powiedziala, ze kuchenki nie odebrala, bo byla uszkodzona szyba ( oczywiscie w transporcie ja wyslalem dobra kuchenke ) i teraz tak :

poradzlem bratu by spisal umowe sprzedazy + oswiadczenie zakupu, po czym wyslal jej, zeby tylko podpisala, ze kupila kuchenke za 600zl, tak zeby mogl sie ubiegac o odszkodowanie za towar od firmy ( przesylka byla ubezpieczona, oraz zaznaczona jako przedmiot latwo tlukacy ), Pani jednak stwierdza, ze ona najpierw chce pieniadze, potem mi wysle umow, a tak na prawde to nie wiem co sie stalo, gdyz moj brat zadnego protokolu nie otrzymal, a dzwoniac tam nic nie wiedza, mowia tylko, zebyla odmowa przyjecia, co radzcicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam nie doczytałem, ona musiałaby zgłosic reklamacje przy kurierze o uszkodzeniu przesyłki, inaczej nic nie wskuracie. Jak nie odebrała to nie odebrała no i klops...

Edytowane przez najdmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak wyżej. Jeżeli nie spisała protokołu szkody przy kurierze to nic nie zwrócą, a ty możesz jej zwrócić najwyżej tyle kasy ile zostanie po odjęciu kosztu przesyłki.

No właśnie. Przesyłki to DHL się wysyła.

Edytowane przez Pigmej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Przesyłki to DHL się wysyła.

nie koniecznie, wszystko zależy od pracowników danej firmy mi się zdarzyło natrafić na nie za dobrego pracownika DHL, który to mi oznajmi, że jeśli na paczce nie widnieje napis np. „ostrożnie” to nie mają obowiązku ostrożnie obchodzić się z paczką...

a co do tematu to tak sobie myślę, że jeśli przesyłka nie była odebrana to wróci do Ciebie po jakimś czasie i ty możesz spisać protokół, ze wróciła uszkodzona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko przesylka byla na koszt odbiorcy ;] protokol z tego co wiem, zostal spisany przynajmniej tak mowila ta kobieta, ale nigdy nie wiadomo, moze poprostu odmowila odbioru i chce zwrot kasy, zanim wroci do mnie kuchenka w nienaruszonym stanie, kto wie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi