xten Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam! Przeglądałem to forum i nie dostrzegłem nigdzie podobnego tematu. Mam problem z dzieleniem łącza, a dokładnie z poczta. Mam kompa z którego udostępniam łącze droga radiowa dla laptopa. Używam AnalogX Proxy. Ogólnie jest dobrze stonki się otwierają, ftp działa, gadu również. Ale nie mogę na laptopie odbierać poczty przy pomocy Outlooka. A przez http nie chce. Co zrobić? Jakieś sugestie? Nie chcę używać WinProxy bo nie jest Free, a ja złodziejem nie jestem :wink: P.S. Szykuje się do zakupu Routera, ale to nie nastąpi szybciej jak za 4 miechy, a pocztę muszę na bieżąco odbierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jeśli masz publiczne IP, to można pomyśleć o postawieniu serwera poczty na tym kompie i przekierować na niego pocztę - np. na admin@twoje_IP. Jest to jednak "strzelanie do wróbla z armaty". Możliwe, że są prostsze sposoby :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 outlook nie dziala przez proxy, musi miec bezposredni dostep przez brame wiec zamaiast jakiegos proxy wlacz udostepnianie lacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...