Skocz do zawartości
Gość Ramzes The Great

Problem z Hdd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Witam. We wrzesniu kupilem nowy hdd Firmy western digital moedl WDC 600 BB 7200 obr/min. Od pewnego czasu nie obciazony wydaje z siebie bardzo dziwne dzwieki. Kiedys hdd jest w obudowie slychac bardzo glosno jak obracaja sie talerze :( nie mozna nawet zasnac przy takim halasie :(, powiedzcie co z tym jest nie tak i czy przypadkiem nie jest to normalne. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Po wyjeciu tez slychac obracajae sie talerze ale nie juz tak glosno, pozatym nie wazne czy hdd jest w obudowie czy w kieszeni slychac go tak samo glosno, w serwisie mowia ze wszystko jest oki tylko szkoda ze we wszystkich testach powiaja sie stwierdzenie ze ten dysk jest bezgłosny :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakie jest twoje poczucie głośności, ale jeśli dysk zagłusza wiatraczki w okmpie to faktycznie coś z nim nie tak. Jak oddałem śp. IBMa do serwisu i w zamian dostałem serwisowanego tyle, ze działającego twardziela to hałas był nieznośny - dzwięk metaliczny jakby coś w środku tarło - niestety i on mi padł... więc zrób sobie kopię co ważniejszych plików

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Jasne ze zagłusza, slychac dziwne bzyczenie twardziela, a w serwisie mowia ze poziom hałasu jest na odpowiednim poziomie :). Ale oddalem go jeszcze raz go zgubil całe dane :) ale znajac ich servis oddadza go nieruszonego i tak cały czas :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec czlowiek. po pierwsze tam gdzie czytales ze bez glosne to sciemnili, bo wszedzie zaznaczaja ze sa to glosne dyski. jedeny bezglosne dyski to barracudy :D Ale spockzo. jesli jest serio glosniej niz wentyle to cos zle, wez go na macie poloz i poszukaj bo bylo multum o tym... no i kloc sie w seriwsie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Witam. We wrzesniu kupilem nowy hdd Firmy western digital moedl WDC 600 BB 7200 obr/min. Od pewnego czasu nie obciazony wydaje z siebie bardzo dziwne dzwieki. Kiedys hdd jest w obudowie slychac bardzo glosno jak obracaja sie talerze :( nie mozna nawet zasnac przy takim halasie :(, powiedzcie co z tym jest nie tak i czy przypadkiem nie jest to normalne. :twisted:

BTW, w ktorym sklepie kupiles ten dysk i gdzie robia takie problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Takie problemy maja w media markt :), choc wydaje mi sie ze ich informatycy to raczej technicy mechanicy :) poczkeam az dostane list zebym odebral hdd. A pozatym o tym ze sa bezgłosne czytalem w Chipie :). Pwoedzcie co robic jak oddadza ten sam hdd z tym samym problemem ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

a co ty masz do chipa ??. Wydaje mi sie ze jest to całkiem sensowna gazetka :). A Hdd kupilem w media bo musialem go miec w ten sam dzien w ktorym popsul sie stary a to byla sobota :), wiec wyluzuj sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chip dwa - trzy lata temu to byla gazetka - porzadne testy (dokumentacja wynikow), sensowne porady i co najwazniejsze w miare aktualna zawartosc. Obecnie gdy nowy sprzet pojawia sie w odstepach miesiecznych (vide Radeon 9700, 9500, 9500Pro, 9100) a nowych wersji softu w miesiacu nie zliczysz zaden papierowy miesiecznik nie jest w stanie byc na bierzaco nie mowiac o doglebnym przetestowaniu nowosci. Poza tym nie da sie porownac ogromu informacji znajdujacych sie na dowolnym forum o sprzecie z coraz bardziej obnizajacym poziom merytoryczny Chipem.

Co do dysku jesli beda probowali oddac ci ten sam to zarzadaj udowodnienia ze sprzet jest wolny od wad (niech go podlacza i porownaja poziom halasu z nowym takim samym dyskiem) jak odmowia masz prawo wezwac kierownika dzialu i na pismie odmowic przyjecia dysku (kuluralnie ale twardo). Jezeli to nie pomoze to

Cytat

Jak debile oddadzą ci w serwisie ten sam dysk, to przywal nim przez ścierkę o podłogę, i będziesz miał spokój

alternatywa ryzykowna ale czesto przynosi skutek.

Sorry jesli urazilem Cie moja wczesniejsza wypowiedzia - nie to mialem na celu.

B-TwiN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Spoko nic sie nie stalo,a ze tam kupilem to wiem ze to błąd, ale wyjscia nie mialem. Dzwonilem do nich i powiedzieli ze hdd wysłali do warszawy :) do sprawdzenia :) hehehe ktore pewnie bedzie wygladało tak " ziutek działa ten hdd ?? " " no działa " " to odsyłamy " :) no ale zobaczmy za 10 dni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...