Spookie Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Tak jak w temacie jak włączam kompa to pasek "ŁindołSa sobie tam przelatuje" :E, następnie klikam swój profil + wpisuje hasło i sam profil ładuje się ok 2 min :[ (zawsze trfało to max 10s) potem wywala taki błąd: I Explorer się nie ładuje, musze wcisnąć "3 króli" -> uruchom wklepać Explorer i już działa OK reszta jest OKi. System przeskanowałem prawie wszystkiem + na codzień mam antywira & firewalla więc to nie wina wirusów/spyware. Jak to naprawić ? btw. Jakie proponujecie programy do sprawdenia kondycji dysku ?? [dyski samsunga w RAID 0 i Smart nic nie pokazuje] ;/ Często podczas startu niewiadomo z kąd system robi 3 poziomowy skandisk i często są popsute jakieś pliki... dyski się troche sypią już pewnie ale niewiem czy to to. Aha w trybie awaryjnym czy podczas logowania się na inny profil mam ten sam błąd. Na innej partycji mam drugi system i tam wszystko ok... Jakieś sugestje :question: Edytowane 3 Maja 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 1) Przywracanie systemu. 2) Naprawa systemu z CD. 3) Czyszczenie kompa z kurzu. 4) Sprawdzenie pamięci programem GoldMemory. 5) Ogólnie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Po co ten screen? Masz nam pokazac co masz w "kliknij tutaj", a nie to co wkleiles... Albo zobacz w dzienniku zdarzen systemowych co spowodowalo blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) 1. - Próbowałem (to zawsze idzie na pierwszy ogień) ... ten błąd mam od dziś, a przywróciłem sytem w wczoraj i o dziwo to samo było więc ta opcja odpada 2 - jak nie będzie innej opcja to to spróbuje (troche długo to trwa ;/ ) 3 - Jak na drugim systemie jest OK to uszkodzenie hardware raczej mało prawdopodobne. 4 - OK jest - (kiedyś tesotwałem) pozatym są ustawione o 40 MHz mniej niż max potrafią... 5 - ogólnie do tego zawsze w miare możliwości stosuje się... :mur: EDIT: Fakt ale gafa zapomniałem :mur: Jakoś fotka nie wyszła ale cośtam może widać :E Wywaliłem wszystko z Tempa... Zaraz reset PC i sprawdze czy coś dało. EDIT2: Pogdląd zdarzeń: EDIT3: Restart nic nie dał. :mur: jakieś pomysły jeszcze ?? Edytowane 3 Maja 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Ja bym się jednak upierał na naprawę systemu. Poza tym pokaż log z HijackThis. Chociaż w sumie jednak najbardziej podejrzane są dyski... Edytowane 3 Maja 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...