Skocz do zawartości
Spookie

Błąd Userinit.exe Przy Starcie. // Edit

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie jak włączam kompa to pasek "ŁindołSa sobie tam przelatuje" :E, następnie klikam swój profil + wpisuje hasło i sam profil ładuje się ok 2 min :[ (zawsze trfało to max 10s) potem wywala taki błąd:

Dołączona grafika

I Explorer się nie ładuje, musze wcisnąć "3 króli" -> uruchom wklepać Explorer i już działa OK reszta jest OKi.

System przeskanowałem prawie wszystkiem + na codzień mam antywira & firewalla więc to nie wina wirusów/spyware.

Jak to naprawić ?

btw. Jakie proponujecie programy do sprawdenia kondycji dysku ?? [dyski samsunga w RAID 0 i Smart nic nie pokazuje] ;/

Często podczas startu niewiadomo z kąd system robi 3 poziomowy skandisk i często są popsute jakieś pliki... dyski się troche sypią już pewnie ale niewiem czy to to.

Aha w trybie awaryjnym czy podczas logowania się na inny profil mam ten sam błąd. Na innej partycji mam drugi system i tam wszystko ok...

Jakieś sugestje :question:

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. - Próbowałem (to zawsze idzie na pierwszy ogień) ... ten błąd mam od dziś, a przywróciłem sytem w wczoraj i o dziwo to samo było więc ta opcja odpada

2 - jak nie będzie innej opcja to to spróbuje (troche długo to trwa ;/ )

3 - Jak na drugim systemie jest OK to uszkodzenie hardware raczej mało prawdopodobne.

4 - OK jest - (kiedyś tesotwałem) pozatym są ustawione o 40 MHz mniej niż max potrafią...

5 - ogólnie do tego zawsze w miare możliwości stosuje się...

:mur:

EDIT:

Fakt ale gafa zapomniałem :mur:

Dołączona grafika

Jakoś fotka nie wyszła ale cośtam może widać :E

Dołączona grafika

Wywaliłem wszystko z Tempa...

Zaraz reset PC i sprawdze czy coś dało.

EDIT2:

Pogdląd zdarzeń:

Dołączona grafika

EDIT3: