amdek Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Prawdopodobnieten Zalman CNPS6000 sie u mnie nie zmiesci pod zasilaczem :( Chociaz nie wiem jak rozumiec wymiary 95~110 ??!! Jesli ma 11 cm to niezmiesci sie:( O ile zmniejsze decybele z 35 obecnie na wentylu i radiatorze 60mm i 5500RPM jesli kupie kolnierz na 80mm i wentyl 80mm z Fanmatem i puszcze na 1600RPM??!! Interesuje mnie 20decybeli bede to mial ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 napewno bedziesz mial 20 dB a moze nawet i wiecej :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jaką masz obudowę że ten Zalman Ci się nie mieści. Masz zasilacz zainstalowany poziomo czy pionowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Te wymiary 95-110 to rozszerzanie się "wachlarza" radiatora pod wpływem temperatury. U mnie ma 1cm luzu i nie dotyka zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Te wymiary 95-110 to rozszerzanie się "wachlarza" radiatora pod wpływem temperatury. U mnie ma 1cm luzu i nie dotyka zasilacza. THX !!! Obudowe mam midi tower a zasilacz zainstalowany poziomo. 110 podzielilem na 2 czyli 5,5cm i teraz odsrodka wentyla obecnego centymetrem sprawdzilem i jaszcze 4,5 sie zmiesci ale juz 5,5 to na pewno nie wejdzie !!! :( Chyba ze nie tak sie to sprawdza ??? napewno bedziesz mial 20 dB a moze nawet i wiecej Czyli jak ??!! Wiecej tzn wiecej niz 20 czy mniej niz 20 ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Te wymiary 95-110 to rozszerzanie się "wachlarza" radiatora pod wpływem temperatury. U mnie ma 1cm luzu i nie dotyka zasilacza. THX !!! Obudowe mam midi tower a zasilacz zainstalowany poziomo. 110 podzielilem na 2 czyli 5,5cm i teraz odsrodka wentyla obecnego centymetrem sprawdzilem i jaszcze 4,5 sie zmiesci ale juz 5,5 to na pewno nie wejdzie !!! :( Chyba ze nie tak sie to sprawdza ??? napewno bedziesz mial 20 dB a moze nawet i wiecej Czyli jak ??!! Wiecej tzn wiecej niz 20 czy mniej niz 20 ??!! :? Raczej więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Powietrze musi gdzies przeca lotoć wiec jesli masz mało miejsca to szumy beda wynikaly z wyciagania przepływu skadkolwiek sie da (otwory ble ble ble i ble ble ble) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 To ile w koncu bede mial ??!! Bo jak mi spadnie z 35 na 29dB to ja to pier.... !!!??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 nie pier.. jak ci spadnie na 29 to bedziesz mial wrazenie ze dziala ponad 2x ciszej - tak to juz jest z tymi decybelmi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 nie pier.. jak ci spadnie na 29 to bedziesz mial wrazenie ze dziala ponad 2x ciszej - tak to juz jest z tymi decybelmi :) roznica 3 decybeli to dwukrotny wzrost/spadek halasu - tak okolo :wink: tutaj roznica wynosilaby 6 deckow, wiec sam widzisz ile bedzie ciszej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DREDD Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ludzie powiedzcie szczerze czy ktos z was mierzyl kiedys natezenie dzwieku tzw sonometrem? Moj kumpel kiedys to robil i wyszlo mu ze do glosnosci wiatrakow podawanej przez producentow trzeba dolozyc jeszcze jakies 10 - 15 dB, a uzyskanie 20 dB jest prawie niemozliwe. poza tym dzwiek slyszalny zalezy jescze od wysokosci tego dzwieku np. pila tarczowa do metalu (bardzo wysoki dzwiek) bedzie duzo glosniej slyszana niz piorun (w miare niski dzwiek) o tym samym natezeniu np. 80dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ludzie powiedzcie szczerze czy ktos z was mierzyl kiedys natezenie dzwieku tzw sonometrem? Moj kumpel kiedys to robil i wyszlo mu ze do glosnosci wiatrakow podawanej przez producentow trzeba dolozyc jeszcze jakies 10 - 15 dB, a uzyskanie 20 dB jest prawie niemozliwe. ... drobny szczegół - przyjęło się (chyba) podawać głośność w odległości 1 m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DREDD Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Bardzo mozliwe, ale zawsze pozostaje to "chyba" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 źle się wyraziłem - NA PEWNO widziałem wielokrotnie na stronach producentów i w recenzjach coolerów "mierzone w odległości 1m" to "chyba" wyraża mą wątpliwość co do "standaryzacji" owego rozwiązania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DREDD Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja sie nie spotkalem z takimi informacjami na rzadnej stronie, ale to pewnie dlatego ze ciagne na modemie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DREDD Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Ja sie nie spotkalem z takimi informacjami na rzadnej stronie, ale to pewnie dlatego ze ciagne na modemie :( I raczej sie spiesze jak szukam czegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ten 1m został prawdopodobnie przejęty z testów audio , w których to mierzona jest min. efektywność głośników ( w dB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...