shura Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Cze! Otóż dręczy mnie taka sprawa: Kupiłem jakiś 1, 1.5 roku temu procesor Sempron 2200+, socket A. Nie znałem się zabardzo i zamiast wersji box kupilem oema i do tego jakis badziewny wiatrak, taki, jaki mi w sklepie 'poradzili' i teraz chcialem zapytac czy gdybym mial wlasnie cooler 'z podelka' temp byla by lepsza. Obecnie na tym Igloo 2461 Light (Athlon xp 3000+ max, a z tylu pisze, ze procesory amd do 1.4 ghz, moj ma 1.5) temperatura w windzie oscyluje w granicach 45-50*C, w grach do 60*. Wiec jak sadzicie? Na boxowym mogloby być lepiej? I czy te temperatury w jakis sposob zagrażaja prockowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Za cieplo masz. Ale najpierw sprawdz czy masz dobrze zalozone to igloo. Na boxie ten proc sie mniej grzeje niz u ciebie a box watpie zeby byl duzo wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Trudno powiedzieć, ogólnie radiatory glacial techa są zaprojektowane dośc dobrze. Temperatury trochę za wysokie, sprawdź co pod radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...