$l@ven Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Podzial fimu DVD/VCD na kawałki + kompresja Witam! Na mature potrzebuje zrobic prezentacje w PP, w tym chcialbym umiesci 2-3 fragmenty z filmu. Otoz jeden mam na DVD, drugi na VCD. Z wiazku z tym, mam do was kilka pytan: 1) Jakim programem przerobic DVD do VCD? Ma to jakies znaczenie? 2) W jaki sposob wybrac konretne klatki z filmu? 3) Oplaca sie to kompresowac? Czy np. format VCD moze byc (format DVD skompresuje do VCD) ? Chodzi mi tu głownie o codec, nie wiem jak z kumputerami w szkole, ale VCD powinno byc odtwarzane na kazdym ?? Dziekuje z gory wszystkim za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Jeśli nie chcesz mieć strat jakości to potnij te filmy BEZ rekompresji ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 VCD to kiepska jakość, ale faktycznie nawet na bardzo archaicznych maszynach będzie chodził. Czy się opłaca to zależy, jak skompresujesz to mniej będzie zajmowało przy takiej samej jakości. Ja do kompresji z DVD używam DVDRipa, bo mam po polsku z kś eksperta któregoś tam, a jest bardzo prosty w obsłudze, i jak dotąd nie sprawiał mi problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 No tak, ale jakim programem podzielic film na czesci i zapisac je osobno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 VirtualDub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...