chase1 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 no wlasnie - jakiej firmy kupili byscie grafe GF , a jakiej ATI mowa tu o takim wyzszym mid-endzie (7800 gt/gtx, 7900gt <=> x1800XL/XT) ktora sie najwyzej podkreca, gdzie i za ile kupic, ktora ma "ciche" chlodzenie - i tak bedzie woda, ale najapierw nowy top trzeba zrobic w przypadku 7800gt - jakie konkretnie sztuki moduja sie na 24p i przy tym w miare kreca. czy te 24p fo nie fikcja? bawilem sie ostatnio pare min 7800gt (nie zodowanym), i musze powiedziec ze robi wrazenie, ale szalu nie bylo. niby 20p, ale jakos tak.... czulem niedosyt. spodziewalem sie czegos wiecej gdzie mozna kupc radka w ormalnej cenie i czy w sumie jest sens sli/cf nie bedzie wiec to nie argument jaka est roznica miedzy x1800xl a7900gt co powiecie o Galaxy GF 7900GT 256MB (najtaniej chyba w proline - nawet biorac pod uwage allegro)albo 7900 GT Gainward Bliss (z rabatem w ktr wychodzi kilka zl wiecej niz galaxy) no i czy jest tak wogole sens kupowac teraz nowa grafe ? moze kroi sie cos nowego na lato ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 O modowaniu 7800GT zapomnij NIE DA SIĘ!!! Co do kupna nowej grafy to bierz pod uwagę x1800xt i 7900GT. W obu przypadkach trzeba zmieniać chlodzenie. O 7900GT poczytaj tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186724 , robiąc bajecznie prostego moda można cieszyć się bardzo wysoką wydajnością :wink: A czy jest sens? To nie bardzo rozumiem, bo niby kiedy bedzie "większy sens"??? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 chodzi mi np. o to - ze we wtorek wchodzi x1900gt na rynek. pozatym czy na moim kompie poczuje znaczacy przyrost wydajnosci ? proc jest sredni, ram... tez. nie powiem, ze nie licze sie z sianem, bo 1200zl to nie jest dla mnie malo... jednak x800 najzwyczajniej w swiecie mi sie znudzil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Atutem 7900GT jest to, że bardzo dobrze się kręci :) Ale możesz poczekać do konkretniejszych testów X1900GT, bo na razie niewiele wiadomo na temat wydajności tej karty :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Na dzień dzisiejszy obstawiam x1800XT. Ale wstrzymałbym się do czasów porządnych testów x1900GT. Może to być świetna karta, zwłaszcza, gdy da się odblokować dodatkowe PS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 a nie wydaje sie wam, ze 12potokow, to troszke malo ? wiem, ze shadery teraz odwalaja polowe roboty, ale czy to nie jest troszke malo ? i jak juz x180xt, to co powiecie na wersje 256mb? czyjest rownica miedzy 256 a 512 - wydajnosciowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Poczekałbym te pare dni do wyjścia X1900 GT, wtedy będzie więcej testów i okaże się, o ile i w czym mogą hamowac te 12 tmu i rop, bo po pierwszych testach karta plasuje się znacznie powyżej x1800xl i zbliża się lub dorównuje/przewyższa 7900gt. Edytowane 7 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ja też popieram innych ;). Również bym się wstrzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 @WDK ale ja nie mowie o x1800XL tylko XT. ale ok - poczekam te kilka dni - to mnie raczej nie zbawi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 no i minol juz wtorek, minela sroda... mija tez czwartek i jakos nie widac nic na horyzoncie. czy ktos wie cos nowego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taid Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 no i minol juz wtorek, minela sroda... mija tez czwartek i jakos nie widac nic na horyzoncie. czy ktos wie cos nowego ?? No jak się nie możesz do czekać, to bierz 7900GT. Ja bym na twoim miejscu poczekał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) nie o to chodzi ze sie nie moge doczekac... poprostu wqza mnie taki szczegolik, ze data premiery za nami, a nic sie nie pojawilo na rynku a jak juz mam kupowac, to chce byc pewny, ze kupuje cos co jest warte swojej ceny -> czyt,. czekam na normalne testy a nie jakies dziwadla z ktorych wynikaja jakies smieszne rzeczy Edytowane 11 Maja 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Imo lepiej odpuść sobie nowy wynalazek Ati :? Raz, Dwa :-| Nie ma na co czekać, albo bierzesz 7900GT, albo dokładasz i bierzesz x1800xt z 512MB v-ram :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) chcialem kupic 256... 512mb jest za drogie troszke x1900gt ma byc dostepne w komputroniku od 23.05.2006 ciekawe ile bedzie kosztowala w innych sklepach na in4 mozna przeczytac sobie recke... zastanawiam sie tez, kiedy , gdzie i za ile bedzie mozna kupic cos innego niz szafira - ktory z teg co sie orientuje kiepsko sie kreci Edytowane 16 Maja 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...