Skocz do zawartości
chase1

Gf/ati Wyzszy Mid-end.....

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie - jakiej firmy kupili byscie grafe GF , a jakiej ATI

mowa tu o takim wyzszym mid-endzie (7800 gt/gtx, 7900gt <=> x1800XL/XT)

ktora sie najwyzej podkreca, gdzie i za ile kupic, ktora ma "ciche" chlodzenie - i tak bedzie woda, ale najapierw nowy top trzeba zrobic

w przypadku 7800gt - jakie konkretnie sztuki moduja sie na 24p i przy tym w miare kreca.

czy te 24p fo nie fikcja?

bawilem sie ostatnio pare min 7800gt (nie zodowanym), i musze powiedziec ze robi wrazenie, ale szalu nie bylo.

niby 20p, ale jakos tak.... czulem niedosyt. spodziewalem sie czegos wiecej

gdzie mozna kupc radka w ormalnej cenie i czy w sumie jest sens

sli/cf nie bedzie wiec to nie argument

jaka est roznica miedzy x1800xl a7900gt

co powiecie o Galaxy GF 7900GT 256MB (najtaniej chyba w proline - nawet biorac pod uwage allegro)albo 7900 GT Gainward Bliss (z rabatem w ktr wychodzi kilka zl wiecej niz galaxy)

no i czy jest tak wogole sens kupowac teraz nowa grafe ?

moze kroi sie cos nowego na lato ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O modowaniu 7800GT zapomnij NIE DA SIĘ!!!

Co do kupna nowej grafy to bierz pod uwagę x1800xt i 7900GT. W obu przypadkach trzeba zmieniać chlodzenie. O 7900GT poczytaj tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186724 , robiąc bajecznie prostego moda można cieszyć się bardzo wysoką wydajnością :wink:

A czy jest sens? To nie bardzo rozumiem, bo niby kiedy bedzie "większy sens"??? :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi np. o to - ze we wtorek wchodzi x1900gt na rynek.

pozatym czy na moim kompie poczuje znaczacy przyrost wydajnosci ? proc jest sredni, ram... tez.

nie powiem, ze nie licze sie z sianem, bo 1200zl to nie jest dla mnie malo... jednak x800 najzwyczajniej w swiecie mi sie znudzil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wydaje sie wam, ze 12potokow, to troszke malo ?

wiem, ze shadery teraz odwalaja polowe roboty, ale czy to nie jest troszke malo ?

i jak juz x180xt, to co powiecie na wersje 256mb?

czyjest rownica miedzy 256 a 512 - wydajnosciowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekałbym te pare dni do wyjścia X1900 GT, wtedy będzie więcej testów i okaże się, o ile i w czym mogą hamowac te 12 tmu i rop, bo po pierwszych testach karta plasuje się znacznie powyżej x1800xl i zbliża się lub dorównuje/przewyższa 7900gt.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i minol juz wtorek, minela sroda... mija tez czwartek i jakos nie widac nic na horyzoncie.

czy ktos wie cos nowego ??

No jak się nie możesz do czekać, to bierz 7900GT. Ja bym na twoim miejscu poczekał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie o to chodzi ze sie nie moge doczekac...

poprostu wqza mnie taki szczegolik, ze data premiery za nami, a nic sie nie pojawilo na rynku

a jak juz mam kupowac, to chce byc pewny, ze kupuje cos co jest warte swojej ceny -> czyt,. czekam na normalne testy a nie jakies dziwadla z ktorych wynikaja jakies smieszne rzeczy

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem kupic 256... 512mb jest za drogie troszke

x1900gt ma byc dostepne w komputroniku od 23.05.2006

ciekawe ile bedzie kosztowala w innych sklepach

na in4 mozna przeczytac sobie recke...

zastanawiam sie tez, kiedy , gdzie i za ile bedzie mozna kupic cos innego niz szafira - ktory z teg co sie orientuje kiepsko sie kreci

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi