Skocz do zawartości
lukadev

Jaki Router Wi-fi I Jakie Sieciowki Do Tego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosze o pomoc, jesli mozecie doradziec jaki/jakie routery Wi-fi(300-400pln) beda najlepsze dla internetu 2Mb, internet bedzie dzielony na 2 komputery i jakie sieciowki do tego(150-200pln z sztuke).

Z gory dzieki za pomoc. I przepraszam za zadawanie takiego "prostego" pytania, ale o sieciach Wi-Fi nie mam zielonego pojecia, a musze szybko kupic router i sieciowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w2 tej cenie wszystko bedzie dobre :)

powiedz wiecej co oczekujesz od tego sprztu (podzial pasma, print server, mozliwosc podlaczenia kamerki lub dysku usb?)

i przedewszystkim jaki obszaar ma pokryc wi-fi

Edytowane przez HiPhO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz wczesniej w ktoryms temacie pisalem, ja posiadam router d-link di-524, do niego podlaczone sa radiowo 2 kompy stacjonarne i jeden laptop i kablem tuner dbox2. Wszystko smiga prawidlowo. Mowie tu o mieszkaniu ~65m. Konfiguracja routera byla bardzo prosta i nawet laik by sobie poradzil. Karty radiowe w 2 stacjonarnych kompach to zwykle noname "b" - 11mbit, w laptopie "g" 54mbity. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w2 tej cenie wszystko bedzie dobre :)

powiedz wiecej co oczekujesz od tego sprztu (podzial pasma, print server, mozliwosc podlaczenia kamerki lub dysku usb?)

i przedewszystkim jaki obszaar ma pokryc wi-fi

Obszar apartamentu 2 pokojowego w bloku z scianami karton-gipsowymi, wiec ten opszar pokryja nawet najtansze routery, ale mi zalezy glownie na dobrym transwerze (wysokim transwerze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Linksysy bo z tego co wiem ich właścicielem jest Cisco systems więc raczej solidna firma. Mam Linksysa Wrt54gs i karte wusb54gs i smiga pieknie! Dom 200 m, trzy piętra w całym domu jakość znakomita i max transfer. Polecam;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam w domu sprzet wifi taki jak w opisie. Najwiekszą wadą jaką zauważyłem, jest to ze nie mozna podzielic lacza internetowego na poł. JAk to zrobić? jakie urządzenie mi jest potrzebne? Z gory uprzedzam ze nie moge konfigurować AP. W przyadku gdy jeden komp ma zapuszczony Bear share, drugi ma bardzo ograniczone mozliwości poruszania sie po necie. Jakie mam możliwości podzielenia łacza na poł, czyli po 512 kb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi