Gość Prezes89 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Mój avast pokazuje coś takiego co jakiś czas. Nie mam włączonego żadnego programu pocztowego. Nie wiem dlaczego to wyskakuje. Podobne rzeczy wyskakują przy odbieraniu poczty Outlookiem Express, ale to normalne i tak powinno być. B) Dlaczego to wyskakuje? Czy to normalne? Czy powinienem się bać? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Może jakiś trojan/spamer rozsyła meile. dobrze że avast chociaż je sparwdza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prezes89 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Dziękuję za pocieszenie. Sam nad tym już myślałem :D Dziś jak co tydzień skanowałem dysk avastem. Na szczęście nic nie znalazł. Nadal zastanawiam się co to może być. <_< Tak przy okazji... Avast rules :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 wywal avasta i zainstaluj cos lepszego typu nod32... przynajmniej falszywych alarmow nie bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGreg Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 wywal avasta i zainstaluj cos lepszego typu nod32... przynajmniej falszywych alarmow nie bedzie...witam! no wlasnie co do falszywych alarmow, mam pande titanium 2005 i o co chodzi. normalnie jak jakikolwiek program znajdzie wirusa to pokazuje okienko ze znalazl, a u m nie nic akiedy skanuje komputer to pokazuje ze znalazl i zdezynfekowal. w zalaczniku jest kod po ktorego zapisaniu w pliku tekstowym antywirus powinien go znalesc a tak nie jest a jak juz wczsniej wspomnialem przy skanie kompa go odnajduje, co moze byc grane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prezes89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Mój Avast nie wykrywa wcale <_< . Czy ktoś zna jakąś dobrą i najlepiej bezpłatną alternatywe dla avasta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Mój Avast nie wykrywa wcale <_< .Może go włącz? Avast! 4.6 wykrywa normalnie wirusa w próbkach *.txt i *.com na stronie http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm .... chyba że są wyłączone wszystkie opcje skanowania plików i kontroli dostępu. Pliki spakowane powodują alarm dopiero przy skanowaniu dysku (folderu) z włączonym skanowaniem archiwów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prezes89 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Avast był włączony i wszytko było dobrze ustawione. Piszę w czasie przeszłym, bo dziś zainstalowałem AntiVira Personal Edition. Zobaczę jak będzie się ten sprawował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ja polece BitDefernder'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Mój Avast nie wykrywa wcale <_< . Avast był włączony i wszytko było dobrze ustawione. w momencie kliknięcia "zapisz", sprawdzane na trzech niezależnych komputerach. Program antywirusowy który nie raguje na ten test Eicar to po prostu nie działający program, a Avast jak jest włączony to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prezes89 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Na razie zainstalowałem AntiVira Personal Edition7 i jestem z niego zadowolony. Ten od razu zareagował podczas zapisywania. Tylko ta ikonka mi się niepodobna. :D Może mój stary avast był po prostu walnięty. Teraz prztestuję coś innego. BTW Z testów jakie czytałem, wynika, że AntiVir jest skuteczniejszy od avasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...