Gość fredus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam Mam mały ,,problem,, z revolteciem dark blue otóż jest on podłączony przez przejściówke dołączoną do zestawu która zasila go z 12V ale po włączeniu kręci sie tak wolno że dosłownie leciutko można go palcem zatrzymać, kręci sie jakby był na 3,5 V, tak samo mam podłączonego Revolteca Dark Red i normalnie się kręci, nie wiem co sie stało z Dark blue :blink: możliwe że sie uszkodził albo coś?? Kiedy odpowiednio modyfikowałem go pod tylną scianke na zasilacz troche na niego ale to chyba nie powód żeby sie tak wolną kręcił, wentyl napewno jest pod 12V, ma ktoś jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Uszatek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Na przejściówce powinieneś mieć dwa kolory złącz: białe i bordowe. Jedno z nich jest na 5V a drugie na 12. Nie wiem niestety dokładnie które z nich mają te napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Tylko właśnie ta przejściówka ma jedną złącze, co innego rozgałęźnik Pentagrama bo tam są 4 złącza, ale ta co ja mam podpiętą ma właśnie jedno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ty a po Polsku? Użyj aparatu i zrób zdjęcie przejściówce. Mam kilka Dark Blue i Dark Red. Wolno się kręcą ale szybciej niż ty mówisz. Jeśli nie posiadasz aparatu to powiedz jakiego koloru kable z molexa zasilają twój wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Więc tak jest to molex od którego odchodzą dwa kabelki czerwony i czarny i ma na końcu białą ,,czapę,, wygląda mniej więcej jak to, mam Dark red'a w zasiłce i chodzi normalnie, ładnie sie kręci a ten dark blue jakis taki przymulony że łeb odpada Edytowane 9 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 dobra czyli z molexa 4-pin odchodzą dwa kable, które są podłączone do kabli (żółty do czerwonego i czarny do czarnego). Do molexa 3-pin podłączasz końcówke 3-pin z wentylatora. Jeśli wszystko jest wg tego opisu to uszkodził się wentylator bo nie możliwe, aby tak wolno się kręcił. Podłącz pod płyte główną tego Revolteca i sprawdź jak się zachowuje. Jeśli nadal tak jest to podejrzewam uszkodzenie. Prędkość 80 mm Dark Blue to 2000 RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Prędkość 80 mm Dark Blue to 2000 RPM. To wiem, bo jak już muwiełm Dark red w zasilaczu kręci sie normalnie, no nic spróbuje podpiąć go pod 3 pin na mobo Pozdro UPDATE: podpiołem go pod rozgałęźnik Pentagrama i pięknie smiga więc ten rozgałęźnik revolteca musiał byc walnięty, mimo wszystko dzieki romek Pozdro Edytowane 9 Maja 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...