DaRoN Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Naszło mnie ostatnio na porównywanie alpha timings w poszczególnych biosach pod NF7 i niestety zaliczyłem zonk. Dość długo spędziłem na szukaniu odpowiedniego oprogramowania i niestety nie znalazłem. pisałem do by -=Merlin=-, ale ten nie odpowiedział. Czy są programy, któe umożliwią podgląd, i ew. zmianę timingów? OFC edytory biosów Awarda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 nie jestem pewien, ale moze total commanderem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Ale to pewnie będzie HEXEditor . Takich narzedzi mam na dysku sporo, ale ja w nich nic nie widze po załadowaniu obrazu BIOsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Movi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Bo jeśli mnie pamięć nie myli to obraz biosu jest spakowany algorytmem LZW. Przypomina mi się taki ruski util do AWARDów który to "poprawiał" biosy award w kilku aspektach - stare płyty widziały dysk >43GB (potem 100cośtam) etc. Kiedy czytałem _jak_ działa to mówił że img awarda to kilka modułów popakowanych lzw albo lza i że wszystkie są takie same. Były to coprawda zamierzchłe czasy (rok 2000-2001) i dawne biosy awarda. Teraz widze po płytach że mają jakieś takie zdeczka inne więc nie wiem czy ta wiedza dalej jest aktualna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 moze to Ci cos pomoze :) http://www.aoaforums.com/forum/epox-mother...sip-mod-26.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 ja gdy pisałem do Merlina to szybko dał mi znać...napisz do niego na ICQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...