860lacov Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Jak w temacie. Nie chcę wyłączać prefetch całkowicie bo programy z autostartu uruchamiają się jednak wolniej, ale wolałbym, żeby te programy, które odpalam raz na miesięc nie spowalniały mi ładowania systemu. Da się włączyc prefetch tylko dla wybranych programów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Nie Usuwaj co kilka dni z \prefetch wszystko, co niepowinno sie ladowac przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 no cóż. Szkoda. Dzięki za odpowiedź. p.s. Jakiś czas temu pisałem w temacie o nfs hot pursuit 2. Temat bardzo stary więc nikt nie odpisał, gdyby ktoś miał czas to prosiłbym o rzucenie okiem. Z góry dziękuję no cóż. Szkoda. Dzięki za odpowiedź. p.s. Jakiś czas temu pisałem w temacie o nfs hot pursuit 2. Temat bardzo stary więc nikt nie odpisał, gdyby ktoś miał czas to prosiłbym o rzucenie okiem. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 usuwasz całą zawartość foldera: \Prefetch (oprócz pliku .ini) ustawiasz tryb działania mechanizmu Prefetch tak aby buforował start wszystkich aplikacji bez wyjątku (wartość 1), następnie restartujesz system, znowu usuwasz zawartość \Prefetch, odpalasz wszystkie programy które mają być buforowane, następnie ustawiasz tryb pracy Prefetch tak aby buforował tylko programy uruchamiane podczas startu systemu (wartość 2), i gotowe system będzie buforował wszystkie programy których obrazy zapisane są w \Prefetch czyli te które wybrałeś i wszystkie z autostartu możesz dodać do adresu aplikacji w linku przełącznik /prefetch:# który spowoduje ze system doda program do folderu \Prefetch obraz w pliku .pf, tak aby przyspieszyć uruchamianie sposób nie sprawdzony bo system tworzy pliki .pf ale czy z nich korzysta nie wiem, nie zagłębiałem w ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...