Skocz do zawartości
860lacov

Jak Włączyć Prefetch Tylko Dla Wybranych Aplikacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Nie chcę wyłączać prefetch całkowicie bo programy z autostartu uruchamiają się jednak wolniej, ale wolałbym, żeby te programy, które odpalam raz na miesięc nie spowalniały mi ładowania systemu. Da się włączyc prefetch tylko dla wybranych programów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż. Szkoda.

Dzięki za odpowiedź.

p.s.

Jakiś czas temu pisałem w temacie o nfs hot pursuit 2. Temat bardzo stary więc nikt nie odpisał, gdyby ktoś miał czas to prosiłbym o rzucenie okiem. Z góry dziękuję

no cóż. Szkoda.

Dzięki za odpowiedź.

p.s.

Jakiś czas temu pisałem w temacie o nfs hot pursuit 2. Temat bardzo stary więc nikt nie odpisał, gdyby ktoś miał czas to prosiłbym o rzucenie okiem. Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usuwasz całą zawartość foldera: \Prefetch (oprócz pliku .ini) ustawiasz tryb działania mechanizmu Prefetch tak aby buforował start wszystkich aplikacji bez wyjątku (wartość 1), następnie restartujesz system, znowu usuwasz zawartość \Prefetch, odpalasz wszystkie programy które mają być buforowane, następnie ustawiasz tryb pracy Prefetch tak aby buforował tylko programy uruchamiane podczas startu systemu (wartość 2), i gotowe system będzie buforował wszystkie programy których obrazy zapisane są w \Prefetch czyli te które wybrałeś i wszystkie z autostartu

możesz dodać do adresu aplikacji w linku przełącznik /prefetch:# który spowoduje ze system doda program do folderu \Prefetch obraz w pliku .pf, tak aby przyspieszyć uruchamianie

sposób nie sprawdzony bo system tworzy pliki .pf ale czy z nich korzysta nie wiem, nie zagłębiałem w ten problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi