slavok Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Witam, rozkreciłem sobie wczoraj zasilacz ( FSP 300W 60GTP) w celu jego wyczyszczenia... no i moim oczą ukazał sie niepokojący obrazek, mianowicie jakiś element się chyba przegrzał i zrobił kuku :lol: Wygląda to tak (sorry za jakosc fot ale miałem tylko telefon): widać na nich, że ta folia i ceramiczne zabezpieczenie uległo uszkodzeniu... co to za element i jaka moze miec wartość... bo nie ma na nim żadnych oznaczeń (pewnie były ale się ta folia stopiła) i nawet nie wiem czym go zastąpić, druga sprawa, czy to groźna usterka ? zasilacz działa i pewno nawet bym o tym nie wiedział jak bym go nie rozkręcił... Edytowane 11 Maja 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Dałbyś lepsiejsze fotki, czy to czasem nie aby kondzioł styroflexowy od filtra sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Rezystor MŁT, poprawić połączenia lutownicze i olać wygląd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 dokładnie, a wartość odczytuje się z kodu paskowego namalowanego na obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 w takim razie oleje sprawe... poprawie luty i zostawie tak jak jest, dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...