Skocz do zawartości
klinsman2

Jaka Karta Graficzna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Elo mam Athlona Xp 1800+ podkreconego do 1900+ (dalej balem sie już podkrecać :P) a mój problem to karta graficzna a mianowicie mam Geforce 440 MX ( 64Mb , 64 Bit) chciałem sobie kupić jakąś lepszą kartę (pod Agp) mam do dyspozycji 200 - 250 zł. Myślalem o GALAXY GeForce FX5500 256MB DDR/128bit TV/DVI AGP co wy na to ? moża macie jakąś lepszą pozycję za tę kwotę ? ? ? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozna spytac dlaczego porażka / ?

===========

a może być ta ? Nazwa: Karta graficzna GIGABYTE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8

===============

Jeszcze pytanie z innej beczki : jak podkreciłem kompa w biosie z 333 Mh na 400 Mh i teraz pokazuje mi pełne 1900+ to ile trzeba ustawić zeby pokazywało 2000+ ? ( mam nadzieje ze zrozumiale sie wyraziłem )

Edytowane przez klinsman2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mówie ze na pacządku miałem ustawione 333Mh - i było 1800+ czyli ustawienia począdkowe. Gdy zmieniłem na 400Mh ( w biosie) podskoczylo do 1900+. Moje pytanie brzmi ile musze dolożyć w biosie zeby mieć okrągłe 2000+ ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to athlony 1800+ byly na ustawieniach 133x11,5 co dawało 1529mhz, a nie 166 jak napisałes " no mówie ze na pacządku miałem ustawione 333Mh - i było 1800+"

Zeby osiaganc 2000+ to z moich obliczen ustaw 166x10....

Znalazlem cuś takiego:

Pobaw sie tutaj: http://www.benchmark.pl/kalkulator/

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozna spytac dlaczego porażka / ?

===========

a może być ta ? Nazwa: Karta graficzna GIGABYTE ATI Radeon 9550 128MB DDR/128bit TV/DVI AGPx8

===============

Jeszcze pytanie z innej beczki : jak podkreciłem kompa w biosie z 333 Mh na 400 Mh i teraz pokazuje mi pełne 1900+ to ile trzeba ustawić zeby pokazywało 2000+ ? ( mam nadzieje ze zrozumiale sie wyraziłem )

geforce fx nadają się tylko do gier sprzed kilku lat, to padła jakich mało, poczytaj testy

no mówie ze na pacządku miałem ustawione 333Mh - i było 1800+ czyli ustawienia począdkowe. Gdy zmieniłem na 400Mh ( w biosie) podskoczylo do 1900+. Moje pytanie brzmi ile musze dolożyć w biosie zeby mieć okrągłe 2000+ ?????

czy Ty wiesz co piszesz. Nie ma takiego athlona xp 1800+ który jest na szynie 333 (166*2)(dopiero 2600+ na TB był na szynie 333), po podniesieniu szyny do 400 (200*2) mhz to by nie wstał albo by się usmażył, a nie byłby 1900+, to przestawienie to max szyna 280(140*2) mhz, Może ty pamięci przestawiłeś na 400 mhz :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu muwie NIE BIERZ FX-ów, nie były to zbyt udane karty, szukaj Radeona 9500@9700, dobra jest ta którą podał fuzz, taki Radzio zjada sobie na śniadanie tego FX co podałeś

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odp. na pytanie czy odpowiecie mi co ja podkreciłem w biosie ?

CPU Frequency - bo sam nie wiem ? Wkrecacie mi cos ze to napięcie ? a ile musze ustawić żeby miec 2000+ ?? ??

---------

MOja pomyłka oczywiscie przestawiłem na 140 Mh ale ile musze ustawic zeby było 2000+ ? ? ?

Edytowane przez klinsman2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi