Skocz do zawartości
jacek.newbe

Epox 8rda + Glosniki 5.1 Creativa

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam plyte glowna wymieniona w temacie. Karta muzyczna jest zintegrowana na niej. Chcialbym sie dowidziec czy bede mogl do niej podlaczyc glosniki Creativa 5.1 Inspire P5800 i wszystkie one beda graly czy bede musial sie zaopatrzyc w jakiegos soundblastera live czy cos podobnego?

Acha

Podobno istnieje jakis program czy cos, ze sprawdzo po kolei czy wszystkie glosniki graja, to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam plyte glowna wymieniona w temacie. Karta muzyczna jest zintegrowana na niej. Chcialbym sie dowidziec czy bede mogl do niej podlaczyc glosniki Creativa 5.1 Inspire P5800 i wszystkie one beda graly czy bede musial sie zaopatrzyc w jakiegos soundblastera live czy cos podobnego?

Acha

Podobno istnieje jakis program czy cos, ze sprawdzo po kolei czy wszystkie glosniki graja, to prawda?

Będą grały z SoundStormem, ja mam tak podłączone i nie ma problemu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Creativy nie mają czasem 3 stykowych wtyczek? Normalny m-jack ma dwa styki... pewności nie mam, więc jak w/w.

wszystkie mają trzy styki

Będą grały z SoundStormem, ja mam tak podłączone i nie ma problemu :wink:

SoundStorm gra tylko na wyjściu cyfrowym, na analogowym używany jest kodek realtec'a o ile dobrze pamiętam to dokładnie alc650

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SoundStorm gra tylko na wyjściu cyfrowym, na analogowym używany jest kodek realtec'a o ile dobrze pamiętam to dokładnie alc650

Co? Chyba Ci sie cos pomylilo... Gra zawsze.

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niby po co jest tam ten kodek?? ano po to żeby dekodować dzwięk, tylko zamiast CPU jak w standardowych kodekach używany jest APU dlatego SS nie obciąża procesora w takim stopniu jak inne karty, ale żeby doświadczyć wszystkich efektów oferowanych przez SS trzeba mieć głośniki z wejściem cyfrowym bo jeśli nie mamy takowych to możemy zapomniec o takim czymś jak np. DolbyDigital Live

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Eee tam lipa. Kup sobie Creaitve Live! 5.1 i masz lepsze niż takie zaintegrowane. Cena niska bo to stara karta (stara ale jara). U mnie kąsa spoxik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi