slitzer Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Na ktorej z kart graf. lepiej bezdie chodzil Q4 i ET:QW na GF6600 czy Radeon 9800Pro ? P4 3Ghz i 1GB ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Na GF, Q4 jest robiony na engine Doom`a 3 ktory faworyzuje karty nVidia. GF 66 pozatym sie ladnie podkreca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 a na 9800 jest blokada i nie da się jej ruszyć z miejsca chyba że masz specjalny śrubokręt :lol2: :mur: dostępny tylko i wyłącznie z kartami NV :angry: :mur: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 a na 9800 jest blokada i nie da się jej ruszyć z miejsca chyba że masz specjalny śrubokręt :lol2: :mur: dostępny tylko i wyłącznie z kartami NV :angry: :mur: :lol2: 66 w wiekszosci przypadkow podkreca sie d opoziomu wyzszego niz GT pozatym 98pro gorzej chodzi na engine idsoftweare a pytanie o te gry jest w temacie. Nie rozumiem Twojego bicia piany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) przyjrzyj się swojemu 1 postowi w temacie i odpowiedz sobie na pytanie: Czy ja tam przypadkiem nie sugeruję że 9800 się nie kręci bo nie ma magicznej śróbki ? mnie nie musisz mówić niczego oczywiście, że gry oparte na open GL lepiej chodzą naporównywalnych kartach ze stajni NV, nie tak oczywiste znowuz jest że pierwszy z brzegu 6600 sie podkręci do poziomu GT .. Edytowane 16 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 przyjrzyj się swojemu 1 postowi w temacie i odpowiedz sobie na pytanie: Czy ja tam przypadkiem nie sugeruję że 9800 się nie kręci bo nie ma magicznej śróbki ? mnie nie musisz mówić niczego Rzeczywiscie zwracam honor ostatnio za duzo rzeczy mi sie kojarzy z podkrecaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Autor tematu nie pisał, że 6600 będzie po oc Do tych gier: 6600 OC > 9800 OC > 9800 > 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) oczywiście, że gry oparte na open GL lepiej chodzą naporównywalnych kartach ze stajni NV Z tym OpenGL nie zgodzę się że lepiej leży na Nvidii. W chwili obecnej karty są na "wyrównanym poziomie". Może tak nie było wcześniej, ale na pewno teraz jest Co do pewności wykręcenia 6600 nad o/c 6600gt jest rozwiązanie: GF 6600GE. Pytanie jest tylko czy przy obecności 7600GS jest jeszcze opłacalność go kupować. Edytowane 16 Maja 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 66 w wiekszosci przypadkow podkreca sie d opoziomu wyzszego niz GT pozatym 98pro gorzej chodzi na engine idsoftweare a pytanie o te gry jest w temacie. Nie rozumiem Twojego bicia piany. 6600 ale z pamieciami ddr3 a to już jest rożnica normalny GF takich pamieci nie ma mój 6600 po OC miał 7,5k w 3d marku 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) tyle ze to jest AGP cheba niech sie zalozyciel tematu wypowie Co do pewności wykręcenia 6600 nad o/c 6600gt jest rozwiązanie: GF 6600GE. Pytanie jest tylko czy przy obecności 7600GS jest jeszcze opłacalność go kupować. Edytowane 16 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) No ja akurat tego nie widzę :| Ale fakt zależy od portu. [edit] Zresztą wersja GE jest i na AGP i PCI ;) Pozostaje kwestia opłacalności. Dla porównania mój ma z pentakiem 9,6k w 3dmark03. Jakby dał blok wodny to pewnie byłoby i 10k. No i zegary raczej są ciężkie dla wersji GT. Edytowane 16 Maja 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No ja akurat tego nie widzę :| Ale fakt zależy od portu. [edit] Zresztą wersja GE jest i na AGP i PCI ;) Pozostaje kwestia opłacalności. Dla porównania mój ma z pentakiem 9,6k w 3dmark03. Jakby dał blok wodny to pewnie byłoby i 10k. No i zegary raczej są ciężkie dla wersji GT. nie ma gf66 na PCI ;) jezeli bedzie to jedyna gra w jaka grasz ;) to lepszym wyborem bedzie GF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 zakładam że wszyscy wiedzą o tym, że nie ma serii FX na PCI ale ew. PCI-e ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 a ty co z seria FX wyjechales <_< nawet nikt o tym "wypasionym" sprzecie nie wspomina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 To z przyzwyczajenia ;) Niektórzy 6200, 6600 etc. zaliczają jeszcze do FX-ów. Choć nie pasują do nich pod względami jakościowo-wydajnościowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 do gier korzystających z technologii UltraShadow zdecydowanie lepiej nadaje się karta NVidii do każdej innej gry to już zależy, ale w przypadku wyboru R9800pro/GF6600 wybór pada na ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 To z przyzwyczajenia ;) Niektórzy 6200, 6600 etc. zaliczają jeszcze do FX-ów.pierwsze slysze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...