kubajew Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Czy opłacało by się kupić zamiast dwóch kolumn i wzmacniacza (lub głośników z-2300) głośniki samochodowe(porządne za 150zł) + wzmacniacz dokładnie (http://allegro.pl/item102345381_blaupunkt_gta4_series_4_kanaly_high_end_4x170w.html) ? Jak z jakością dźwięku? jak myślicie co jest lepszym rozwiązaniem:>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Za 299 zł na allegro kupisz już zupełnie przyzwoity wzmacniacz (a nie zapomnij, że do tego blaupunkta musiałbyś jeszcze jakiś mocny zasilacz kupić). Polecam szukać wśród firm: Cambridge Audio, Proton, NAD, Pioneer, Luxman, i nie patrz na wiek - sam mam NADa 3020 z circa 1980 roku i nie zamieniłbym go na nic innego w cenie do powiedzmy 1000zł. Głośniki samochodowe nie nadają się do nagłośnienia pomieszczeń - chyba, że dorobisz do nich jakieś skrzynki, bo jeśli tylko tak gdzieś je postawisz, to usłyszysz raczej niewiele - będą pracowały w zwarciu akustycznym. Lepiej kupić normalny wzmacniacz i jakieś kolumny zależnie od wielkości pomieszczenia - monitory lub podłogówki. Nawet te tańsze (jakieś magnaty na przykład) będą grały o niebo lepiej od samochodowych. A tak na koniec - podejrzewam, że głośniki i wzmacniacze samochodowe mają specyficzne charakterystykii, żeby to jakoś w tak małej przestrzeni grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 wzmacnaicz + Altusy i w pokoju ladnie gra :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) No właśnie Altusy 140 + Radmor (albo jakiś inny nie :D ) i masz brzmienie i bass, ja sam czekam aż mi kupią starsi altusy ... ale sie doczekać nie moge :( Ten pomysl jest lipny, jakty sobie to wyobrażasz? Głośniki na ziemi poukładane :P gdzie tu bass, gdzie ten dźwięk? Nie wchodzi w gre. Już lepiej 5.1 będą grac :) Pozdro Edytowane 17 Maja 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Głośniki byłyby zabudowane + tuba basowa blapunkta :) więc jakiś basik by był :P .No ale oki :) decyduje się na te kolumny + wzmacniacz. dzieki za odzew, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Po pierwsze sam jestem "Szcześliwym posiadaczem" wzmaka samochodowego w domu. I pierwszy podstawowy problem to zasilanie takiego systemu , u mnie problem był prosty jak wzacniacz który kupiłem [DOKLADNIE TEN MODEL] poniewaz wzmak mnial tak ogromny pradorzerność [ok. 5A] wiec mogłem go bez problemu zasilic zasilaczem AT z zarówka podłaczonom dodatkowo pod wyście 5V. Ale tego blaupunkta bedziesz musiał skombinować sobie trafo [które i tak najcześciej terzeba przewinąć] i zbudowac zasilanie co nie jest proste ;] P.S. Jezeli chodzi o bass to wiekszy bedziesz mniał z Tego Blaupunkta niz zwykłych wzmaków po prostu moc jest wieksza i dokladniejsza filtracja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) kupował bym to póki ktoś tego nie znajdzie;-) dual pa-5030 do tego albo coś uzywanego albo na początek , moze ktos znajdzie jakies fajniejsze w tej cenie ;-) jesli szukasz czegoś do głośnego łupania to olej mojego posta ;-) ten wzmak ma ~2x30w ;) ale gra pięknie,, wiem bo stoi takie coś obok mnie ;) ew. mam do sprzedania 2x quadral 155 - 80w rms i potrafią przemieszczać meble u sąsiada ;-) Edytowane 18 Maja 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 kupował bym to póki ktoś tego nie znajdzie;-) dual pa-5030 faktycznie opłaca sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 po tym jak kupiłem moją sztukę koleś z komisu oferował mi 3x wiecej niż zapłaciłem (330zł z przesyłką, stan igła, nie było na nim jednej rysy, 0 kurzu..), ponoć konkretnie ta sztuka duala to klasa referencyjna, jedna wada - mała moc, dużych kolumn się tym nie napędzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...