Sajrus-World Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67b6584a18503f41.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5c63fe51043be0.html sempron leci do paczki, a ja tymczasem czekam na mobo ;) Sorry za tak piękną jakośc zdjęcia :D Victor załatwiaj szybciej to mobo bo niewiem czy sprzedać s754 :) Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) da sie pod tego procka jakies wmiare dobre mobo kupic na pci-e do 300zł? może być allegro... http://www.sprzetkom.pl/product_info.php?c...oducts_id=11190 co myslicie o tej mobo? Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Dawidsfuturx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nic nie kupisz :) A już na pewno nie bierz MSI. Dołóż 100 i bierz P5LD2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) szkoda mi kasy na tego asusa, pozatym te masi miałbym bez watu i proc z mobo kosztował by mnie 525zł edit http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p a ta tansza wersje chyba tez nie jest taka zła? w faq przeczytałem, ze nawet dobra do oc Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Dawidsfuturx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 szkoda mi kasy na tego asusa, pozatym te masi miałbym bez watu i proc z mobo kosztował by mnie 525złtruno Ci bedzie cos doradzic plyty pod te celki sa slabe, tylko na tym asusie mozna pobawiac sie w ladne OC ja bym na Twoim miejscu to przemyslal i wzial na 939! po co sie pakowac w DDRII po co brac tania badziewna plyte pod celka po co wogole brac plyte pod celka jak nowy procesor INTELa ktory lada moment wyjdzie nie obsluzy po co po co! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 truno Ci bedzie cos doradzic plyty pod te celki sa slabe, tylko na tym asusie mozna pobawiac sie w ladne OC ja bym na Twoim miejscu to przemyslal i wzial na 939! po co sie pakowac w DDRII po co brac tania badziewna plyte pod celka po co wogole brac plyte pod celka jak nowy procesor INTELa ktory lada moment wyjdzie nie obsluzy po co po co! W 100% się zgadzam, poczekaj aż wyjdzie mobo pod Core Duo, kup ją(ale dobrą) i najbardziej badziewnego celka. To będzie przyszłościowe rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ej ej ale czy czsami p5ld2 nie obsuguje conroe'a :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ej ej ale czy czsami p5ld2 nie obsuguje conroe'a :) ?Nie obsluguje, nie obslugiwalo i nie bedzie obslugiwac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 no ale ten asus co podałem no to jest troche uboższa wersja tamtej, którą mi polecacie co do teog czy sie oplaca czy nei to musze cos kupic masz sempa 2600, mobo na pci-e i 2x256ddr, wiecej , ejst to za mało ramu, wiec musiał bym dokupic, to wole juz ddr2 kupic, mobo jakies i tego celka bo am2 mnie nie przekonało, a konkretniej badziewiaste płyty pod niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) no ale ten asus co podałem no to jest troche uboższa wersja tamtej, którą mi polecacie co do teog czy sie oplaca czy nei to musze cos kupic masz sempa 2600, mobo na pci-e i 2x256ddr, wiecej , ejst to za mało ramu, wiec musiał bym dokupic, to wole juz ddr2 kupic, mobo jakies i tego celka bo am2 mnie nie przekonało, a konkretniej badziewiaste płyty pod niego nie rozumiem tego co napisales "masz sempa" za chwiile piszesz ze to TY "musial bym dokupic ram" to Ty masz tego sempa 2600? [w opisie cos innego] jesli ubozsza wersja Ci to nie przeszkadza to jak najbardziej bierz ale...czasem takie plyty roznia sie tez mozliwosciami, wiec wejdz na strone asusa, sciagnij manula i poczytaj czy sa te same opcje co w nieubozszej jesli jest tak samo to OK! kupuj i zdawaj relacje :] Edytowane 11 Czerwca 2006 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 chodziło mi o to ze mam sempa na s754 i 512ramu(2x256) na płycie mam 2banki pamieciu, za duzo kombinowania z ramem i tak musiał bym dokupic, wole juz sobie ddr2 kupic (co tez juz zrobiłem), procesor bede miał juz chyba w tym tygodniu, a moze i płytke tez, nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 chodziło mi o to ze mam sempa na s754 i 512ramu(2x256) na płycie mam 2banki pamieciu, za duzo kombinowania z ramem i tak musiał bym dokupic, wole juz sobie ddr2 kupic (co tez juz zrobiłem), procesor bede miał juz chyba w tym tygodniu, a moze i płytke tez, nie wiem Zamówiłeś Cedarka? A jakie mobo do niego? Czekam na test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) mobo to bedzie asus na i945pl (do odważnych świat należy :D), a procek jutro zamówie w sprzetkom.pl, bo mam blisko do nich i nie bede musiałza wysyłke płacic mobo z 4speed.pl edit ej kurde jest problem :D mam ddr533 i jest taka sprawa bo nei orientuje sie w intelu czy mozna tma pamiatki nizej niz fsb puszczać? Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Dawidsfuturx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 mobo to bedzie asus na i945pl (do odważnych świat należy :D), a procek jutro zamówie w sprzetkom.pl, bo mam blisko do nich i nie bede musiałza wysyłke płacic mobo z 4speed.pl edit ej kurde jest problem :D mam ddr533 i jest taka sprawa bo nei orientuje sie w intelu czy mozna tma pamiatki nizej niz fsb puszczać? Można, ustawiasz tylko odpowiedni dzielnik jaki chcesz ;) Ale z pamiątkami to nie poszalałeś :) A mobo też nie za dobre. No cóż. Powodzenia życze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 no wiesz, przejsciowe pamiątki, dąłem za nie 81zł.... a mobo jak mobo, z fsb 200 nie powinno miec problemu btw tam jest blokada na pci nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Problemu mieć nie będzie żadnego. Chyba że te Celki nie lubią 200.... tego Ci nie powiem ale na 99%tak. Zresztą jest FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Mam celka 352 u siebie, cos kolo 4,560 stable na BigTyphoonie (10 min zabawy), dalej cos sie chyba krzaczy :(, mysle ze moze PSU wymieka, w nocy cos powalcze. Plyta "gubi dysk" powyzej FSB 190. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Jak gubi dysk? Płyta? Co się dzieje? Daj mu siuty! :wink: (procu) Edytowane 14 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Mam celka 352 u siebie, cos kolo 4,560 stable na BigTyphoonie (10 min zabawy), dalej cos sie chyba krzaczy :(, mysle ze moze PSU wymieka, w nocy cos powalcze. Plyta "gubi dysk" powyzej FSB 190. ile dales za poszczegolne pozdespoly? ps.moze zasilacz? moze jakis dzielnik w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ent, jakie PSU? Może to głupie, ale czy na pewno zablokowałeś FSB:PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 KUFA! Dzisiaj dostałem maila, że koleś uszkodził płyte przy pakowaniu i zwraca mi kase - teraz pytanie: p5p800SE chyba nie kupie w takiej cenie pozatym znalazłem interesujące mobo, które może być do tego celka świetne ;) P5rd1-vm - czy ona ma regulacje V na procku? :> W standardzie ma już wsparcie dla 266 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Mam celka 352 u siebie, cos kolo 4,560 stable na BigTyphoonie (10 min zabawy), dalej cos sie chyba krzaczy :(, mysle ze moze PSU wymieka, w nocy cos powalcze. Plyta "gubi dysk" powyzej FSB 190. No to calkiem sensowne takowanie:) ale dziwne ze gubi dysk bo u wspaca z jego 805 spokojne leciala powyzej 220. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 KUFA! Dzisiaj dostałem maila, że koleś uszkodził płyte przy pakowaniu i zwraca mi kase - teraz pytanie: p5p800SE chyba nie kupie w takiej cenie pozatym znalazłem interesujące mobo, które może być do tego celka świetne ;) P5rd1-vm - czy ona ma regulacje V na procku? :> W standardzie ma już wsparcie dla 266 ;) jaaa VICTOR ja przy Twoim konfigu przy tak ladnym OC zmienibym grafike a nie cala platforme a plyta...chyba kazdy powie ze NIE WIE, trzeba by manuala scieknac z neta albo poczytac zachodnia recenzje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 jaaa VICTOR ja przy Twoim konfigu przy tak ladnym OC zmienibym grafike a nie cala platforme a plyta...chyba kazdy powie ze NIE WIE, trzeba by manuala scieknac z neta albo poczytac zachodnia recenzje i po co mi grafika? Windows nie będzie szybciej chodził ;) Pozatym kto powiedział że zmieniam sprzęt na coś lepszego? Zmieniam na coś innego, a czy lepszego przekonamy się już niebawem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ent, jakie PSU? Może to głupie, ale czy na pewno zablokowałeś FSB:PCI?Chieftec HPC420 na bebechah Sirteca :D, zaraz go podrasuje nieco i zobaczymy czy to zasila. Czy zablokowalem PCI to nie wiem :D, zaraz sprawdze :D. Bawie sie ta platforma moze ze 2h - i tak nie jest zle :D 4,5 gigsa wciaga nosem. @hary86 >> wiesz ze procek dostanie troche pradu :wink:, ale na razie to nie wiem nawet czy BT dobrze na procku siedzi :D Poza tym 4,6 leci prime stable na defie, a wyzej tego "gubi" dysk. Piszac "gubi" dysk mialem na mysli to ze po prostu nie wykrywa go w biosie. Ostatnio kumpel mial bardzo podobny problem (tylko ze na stockach) i winny okazal sie zasilacz. hardwin: mobo - 370 ramki - 200 CPU - 323 EDIT: Jakby kogos interesilo :D 1,45 w biosie ustawione, ale CPU-Z nie wiadomo czemu zawyza, chyba na mobo zostalo troche olowka od Vdroopa (musze to zetrzec :() Edytowane 14 Czerwca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jak zapinka BT nie jest wygięta w jakąkolwiek stronę to raczej dobrze siedzi... BTW. Jakie tempy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Teraz prime leci na 4.8 GHz 1.4 V i AI Booster pokazuje 58C. Zapinka nie jest wygieta, ale zastanawiam sie czy nie za mocno dokrecilem :D, bo zamiast standardowych srubek uzylem M4 + motylki :D EDIT: No i tak na szybkiego Pi 16M. Bios 1.55 V, na Bt poszla Delta 120mm, duzo do optymalizacji w systemie, memki nie najlepsze, ale wyniczek jakis tam jest: EDIT2: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=100070 << taki maly dodatek Edytowane 14 Czerwca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A propo zasilaczy, ciekawe ile taki celeron bierze sobie prądu przy 4,5-5 GHz? Ktoś się oriętuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A propo zasilaczy, ciekawe ile taki celeron bierze sobie prądu przy 4,5-5 GHz? Ktoś się oriętuje?Z moich obserwacji wyglada ze wiecej niz A64 939 na 2.4 GHz przy 1.55 V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wyniczek miodzio. 11 minut na Celku-ktoś kiedykolwiek by przypuszczał? :) ALe pytanie, czy możesz takpracować(5,2GHz) 24/7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...