victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Będzie. Już na dniach na hardpc.pl będzie test S64 s754 kontra ten celek ;)dajcie mi grafe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 dalbym ci ale mam gowniana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 dajcie mi grafe :D Załatwimy, spokojnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) dajcie mi grafe :D9550 posiadam na składzie tylko :P czym go chłodzisz ? Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 9550 posiadam na składzie tylko :P czym go chłodzisz ? BOXem :E Sprzedałem mu Pentiego QC80Cu i miał przerobić na LGA ale mu sie nie chce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) @ent - ile ty dałeś prockowi że przeliczyłci pi na takich taktach? (1M) u mnie ok. 1,51v w realu z niemałymi wahaniami, ninje założyłem, ale nadal mam cieplo w pokoju.. a to są efekty: 5,1Ghz na 5,2Ghz krzak w spi :( Edytowane 21 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Jak narazie wynik i tak słaby ;P Robiłes jakies 16M? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Jak narazie wynik i tak słaby ;P Robiłes jakies 16M?z takim wynikiem w pi 1M nie ma chyba sensu :] to przez ten ram i singiel... zapewne... Edytowane 21 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @victor na dualu moze i 3 sek nadrobisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @victor na dualu moze i 3 sek nadrobisz... poważnie? to nieźle... :) nie wiem, ale odnosze wrażenie że p5p800se nie ma dzielników wyższych niż 1:1 :blink: i to jest straszne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @ent - ile ty dałeś prockowi że przeliczyłci pi na takich taktach? (1M)Myslalem ze 1,6 :D, a bylo 1,68 :D Wiecej procka nie katuje na powietrzu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 co tam :D to dam mu dzisiaj troche papu ;) noc chłodniejsza - może 5,3Ghz siekne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 co tam :D to dam mu dzisiaj troche papu ;) noc chłodniejsza - może 5,3Ghz siekne ;) Powodzenia :D tylko uwazaj coby nie zagotowac procka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 u mnie tam burza idzie:] wiec sobie niepokrece. Chyba słaby temn procek, moj celeron d 90nm na 4.2GHZ robi w 40s spi1, ale za to ma w spi 16m 17min, jak ciora ten celek 65nm na 4.2ghz? z pamieciami 2.4-3-3-7@210 bodajrze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Powodzenia :D tylko uwazaj coby nie zagotowac procka :Dmam ninje ;) aktualnie 21*C w idle (4Ghz 1,35v) ;) kupcia: coś jest nie tak - 1,6v z biosu, everest pokazuje w idle 1,52v, ustawiam 5,14Ghz - po rozpoczęciu stresu, restart - wcześniej z 1,5375v z biosu - 5,2Ghz kulturalnie krzaknął się w spi.... zasilacz? :/ Edytowane 21 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 hmm zaraz wpadne z huntkiem to zobaczymy ;) ---------------------------------------------------------------------------------- Głupi żart :E Nie no nie wiem... pożycz to się dowiesz ;) W koncu kiedyś Fortkowi zabraknie mocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 byc moze zasilacz rownie dobrze mobo - dropa olowkowego moglbys skrobnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 byc moze zasilacz rownie dobrze mobo - dropa olowkowego moglbys skrobnac nie dostane się do układu - jest pod ninja :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 byc moze zasilacz rownie dobrze mobo - dropa olowkowego moglbys skrobnac W 100% sie zgadzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) W 100% sie zgadzam.skrobnąłem - napięcia wyraźnie podskoczyły i są bardziej stabilne - natomiast o/c w miejscu :( edit: Primeowałem procka po v-droop modzie - napięcia nie są wysokie, ale stabilne - i jak widać to pomogło ;) będę ciągnał dalej edit2: po wygrzewaniu, poprawieniu droopa... jako pierwszy przekroczyłem granice 5,3Ghz :D HURRRA :D Napięcie 1,6v - gdyby nie ta wysoka temperatura w pokoju, gdzie bez bluzki trudno wysiedzieć - byłoby lepiej ;) Edytowane 22 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Gratuluje :) Niech to sie tylko w końcu przełoży na 2x.xx w 1M :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 @victor zalatwiaj memki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 @victor zalatwiaj memki :D Nie będzie łatwo... pozatym lipne dzielniki na ram ma ta mobo - po przekroczeniu FSB 200, następny po 1:1 jest taki, przy którym odrazu masz 250mhz na ramie... a heńki nie polecą więcej jak 255... i z 5,3Ghz nici :D tutaj ddr2 by się przydały i p5wd2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 sa nizsze! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) sa nizsze! :Dno gdzie? przynajmniej w tym beta biosie.... aha - chwilowo nie ma skwaru w moim pokoju ;) napięcia te co wcześniej ;) próbowałem wyższe napięcia, ale są jajca - zwisy i restarty :( Edytowane 22 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 a nie ma czegoś spod windy w stylu a64 tweaker-a? byś sobie zmienił dzielnik mem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 a nie ma czegoś spod windy w stylu a64 tweaker-a? byś sobie zmienił dzielnik mem...wiem tylko że jest narzędzie do zabawy alphami, o dzielnikach nie wiem, aczkolwiek dokładnie systoolowi się nie przyglądałem (ale jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 @victor w biosie tam gdzie ustawiasz memki masz smiesznie opisane w mhz 400 to 1:1 a 333 i 266 to nizsze dzielniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) @victor w biosie tam gdzie ustawiasz memki masz smiesznie opisane w mhz 400 to 1:1 a 333 i 266 to nizsze dzielniki źle się zrozumieliśmy - chodziło mi o dzielnik niższy od 500, ale wyższy od 200 :D - ok 255mhz kończą mi się memki, więc max fsb jakie bym osiągnął na tym dzielniku nie byłoby wystarczające, i procek byłby niedotaktowany. natomist przy 5,3Ghz i dzielniku 400, memki mam niedotaktowane :D dzielnik 400 lub 500: albo znaleźc memki które śmigają ~280mhz ;) Edytowane 23 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 źle się zrozumieliśmy - chodziło mi o dzielnik niższy od 500, ale wyższy od 200 :D - ok 255mhz kończą mi się memki, więc max fsb jakie bym osiągnął na tym dzielniku nie byłoby wystarczające, i procek byłby niedotaktowany. natomist przy 5,3Ghz i dzielniku 400, memki mam niedotaktowane :D dzielnik 400 lub 500: albo znaleźc memki które śmigają ~280mhz ;) Victor wpadnij do mnie to ci pożycze moje Vitest'y :) A ogólnie wynik Mhz ciekawy tylko czas kiepskawy tak rozumie to wina pamięci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...