Skocz do zawartości
Drunk_ZoZol

Odszkodowanie Za Naruszenie Prywatności

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj w szkole miałem małą bijatyczke, gdzie niestety ja przegrałem (okazał sie typek zbyt silny i za szybki, ale nic mi sie nie stało) i któryś z jego kolegów nagrał to na komórke, potem dowiedziałem sie że mają zamiar to wstawić na strone internetową naszej szkoły (mają do tego dostęp :/ niby klasa informatyczna i pomagają stronke upiększać :/) Czy gdyby wystawili film na strone to mógłbym pozwać typka do sądu za naruszenie prywatności (nie wyraziłem zgody, logiczne chyba, nie?) i rządać odszkodowania ? Jak to jest z polskim prawem na ten temat? plz help [; pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na myśli publiczne wykorzystanie twojego wizerunku? W razie czego zasłonią twoją twarz i wtedy wszystko będzie legalne, jeśli nie zasłonią to możesz im wytoczyć proces(na pewno będą jakieś koszty, pewnie nie małe ). Co pewnie zakończy się dla nich niewielką grzywną i najwyżej karą w zawieszeniu. IMO gra nie warta świeczki. Zgłoś całą sprawę dyrekcji szkoły. Szybko sobie poradzą z delikwentami.

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile masz lat? Jeśli skonczyles 18 scie oskarzasz kolesia o naruszenie dobrego imienia z kk. Dodatkowo kierujesz pozew cywilny z art. 23 kc o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Sprawa [ciach!]lowata ale skubniesz go na parę stówek

aha - oskarżenie prywatne - a jest to czyn z osk. prywatnego wymaga wniesienia pozwu za który jest zryczałtowana opłata 300PLN, którą w przypadku wygranej Sąd Ci zwraca. Jak nie umiesz napisać pozwu, a chcesz wnosic - pisz na PM - niedrogo napiszę

Jak nie masz 18sie, w Twoim imieniu wnosi pozew przedstawiciel ustawowy czyli domyślnie rodzic

pozdro

Edytowane przez MesJasZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto zaczął bójkę? Bo możesz mieć niezłego zonka u dyrekcji jak to Ty zacząłeś... A nawet jeśli to nie Ty to kumple Twojego "oprawcy" mogą nawciskać kitu i wtedy nie będzie za ciekawie...

Edytowane przez Carkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on nie ma kumpli [; ale mi głównie chodzi o ten filmik [;ale dobra, jak mówicie że nie ma co to ok, pozdro i thx temat można skasować... a po prostu jak zobacze to w internecie dowiem sie kto go wystawił i typek ma przesrane w szkole xD pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walka z wiatrakami. Jak będą chcieli Ci syfu narobić to narobią. Nie na szkolnej stronie, to wrzucą na net byle gdzie.

Możesz ich grzecznie poprosić żeby tego nie wpuścili do netu :lol: :lol: :lol: :lol2: :lol2: :lol2:

Edytowane przez Pigmej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walka z wiatrakami. Jak będą chcieli Ci sufy narobić to narobią. Nie na szkolnej stronie, to wrzucą na net byle gdzie.

Możesz ich grzecznie poprosić żeby tego nie wpuścili do netu :lol: :lol: :lol: :lol2: :lol2: :lol2:

Albo wziąć paru kolegów i im spróbować przetłumaczyć :blurp: żeby tego nie robili :wink:

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Postrasz kolegow, ze ich zdjecia opublikuje Lisek na tweak'u :lol:

Edytowane przez Antar1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee, dałeś się roznieść :razz:

Trzeba mu było sierpa posłać albo podbródkowy :wink:

Najlepszym wyjściem będzie wycieczka do dyrektorki jeśli to ma być na stronie szkoły to i nie tylko Tobie ale i szkole psuje opinię.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bosz.... weź skończ człowieku... :|

jak masz ochote sie dowartościowywać to nie na tym forum :/

raczej nie masz szans na jakąś kasę z tego tytułu, poza tym to tylko gdybanie, przecież z twojej wypowiedzi wynika, że nikt jeszcze żadnego filmiku nie umieścił w necie.

Jakby nie było filmiku, to też byś kombinował jak udupić tego kto Cię sprał w uczciwej bójce ? n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mówie o u[gluteus maximus]niu mojego przeciwnika :/ mówie o tym że bez mojej zgody zamierzają to wrzucić na strone internetową, i pytam w razie czego czy mogę sie jakoś na odszkodowanie ze strony wrzucającego narzucić [; ale dobra, temat do zamknięcia, a dowartościowywać sie nie musze :/ o.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam też mały error ale z gronoshitem :/ No wieć chłopaki ( z mojej klasy :/ ) zrobili grono na moje imie itp itd, raz już admin skasował je i dał bloka ale nie pomogło i znowu jest nowe grono, co mam z tym zrobić ? adresu brak tym razem noi nie wiem czy admin da ban na IP i czy IP kolesia nie jest NEO.

BTW Rozmiązania siłowe odpadają bo ja nie z tych, rozwiązania hackerskie odpadają bo nie wiem czy gostek nie robi grona od kolegi, niby ma w kompie sieciówke bo grzebałem w nim (szkoda że haseł nie zebrałem :/ ) ale to komp ze sklepu więc niczemu nie można ufać szczególnie jak na pokładzie jest codebossu z kampinosu.

Walka z wiatrakami. Jak będą chcieli Ci syfu narobić to narobią. Nie na szkolnej stronie, to wrzucą na net byle gdzie.

Znam ten ból :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi