Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Witam Dzisiaj w szkole miałem małą bijatyczke, gdzie niestety ja przegrałem (okazał sie typek zbyt silny i za szybki, ale nic mi sie nie stało) i któryś z jego kolegów nagrał to na komórke, potem dowiedziałem sie że mają zamiar to wstawić na strone internetową naszej szkoły (mają do tego dostęp :/ niby klasa informatyczna i pomagają stronke upiększać :/) Czy gdyby wystawili film na strone to mógłbym pozwać typka do sądu za naruszenie prywatności (nie wyraziłem zgody, logiczne chyba, nie?) i rządać odszkodowania ? Jak to jest z polskim prawem na ten temat? plz help [; pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Masz na myśli publiczne wykorzystanie twojego wizerunku? W razie czego zasłonią twoją twarz i wtedy wszystko będzie legalne, jeśli nie zasłonią to możesz im wytoczyć proces(na pewno będą jakieś koszty, pewnie nie małe ). Co pewnie zakończy się dla nich niewielką grzywną i najwyżej karą w zawieszeniu. IMO gra nie warta świeczki. Zgłoś całą sprawę dyrekcji szkoły. Szybko sobie poradzą z delikwentami. Edytowane 17 Maja 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 nom, zobacze [; ale może jakąś kase sie wyciągnie od nich, pozew do sądu to chyba mała opłata, nie? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 imho pomysl skierownia sprawy do sadu jest conajmniej GLUPI, jezeli chcesz komus zaszkodzic to poprostu zglos to dyrekcji, najlpeiej niech bedzie juz ten filmik, wtedy moze nawet wydalic ich ze szkoly, na odszkodowanie nie licz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) ile masz lat? Jeśli skonczyles 18 scie oskarzasz kolesia o naruszenie dobrego imienia z kk. Dodatkowo kierujesz pozew cywilny z art. 23 kc o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Sprawa [ciach!]lowata ale skubniesz go na parę stówek aha - oskarżenie prywatne - a jest to czyn z osk. prywatnego wymaga wniesienia pozwu za który jest zryczałtowana opłata 300PLN, którą w przypadku wygranej Sąd Ci zwraca. Jak nie umiesz napisać pozwu, a chcesz wnosic - pisz na PM - niedrogo napiszę Jak nie masz 18sie, w Twoim imieniu wnosi pozew przedstawiciel ustawowy czyli domyślnie rodzic pozdro Edytowane 17 Maja 2006 przez MesJasZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) A kto zaczął bójkę? Bo możesz mieć niezłego zonka u dyrekcji jak to Ty zacząłeś... A nawet jeśli to nie Ty to kumple Twojego "oprawcy" mogą nawciskać kitu i wtedy nie będzie za ciekawie... Edytowane 17 Maja 2006 przez Carkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 on nie ma kumpli [; ale mi głównie chodzi o ten filmik [;ale dobra, jak mówicie że nie ma co to ok, pozdro i thx temat można skasować... a po prostu jak zobacze to w internecie dowiem sie kto go wystawił i typek ma przesrane w szkole xD pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ta i znowu Cie zleja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Temat roku 2006 ;* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 zapodaj linka do tego filmiku... lol :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Walka z wiatrakami. Jak będą chcieli Ci syfu narobić to narobią. Nie na szkolnej stronie, to wrzucą na net byle gdzie. Możesz ich grzecznie poprosić żeby tego nie wpuścili do netu :lol: :lol: :lol: :lol2: :lol2: :lol2: Edytowane 17 Maja 2006 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Na początku napisałeś że któryś z jego kolegów nagrał film a teraz piszesz że on nie ma kolegów, coś tu nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 zapodaj linka do tego filmiku... lol :wink:Haha właśnie miałem to samo napisać, dopiero po chwili się skapnąłem, że to jest jakby... hmm sprzeczne z przeznaczeniem tematu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Walka z wiatrakami. Jak będą chcieli Ci sufy narobić to narobią. Nie na szkolnej stronie, to wrzucą na net byle gdzie. Możesz ich grzecznie poprosić żeby tego nie wpuścili do netu :lol: :lol: :lol: :lol2: :lol2: :lol2: Albo wziąć paru kolegów i im spróbować przetłumaczyć :blurp: żeby tego nie robili :wink: Edytowane 17 Maja 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Niech sobie kupi pistolet i zrobi szkole Made in USA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Postrasz kolegow, ze ich zdjecia opublikuje Lisek na tweak'u :lol: Edytowane 17 Maja 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 hehe [; właśnie o tym mówie, jak nie ja, to znajomi [; ale na nich polegać nie można wiecznie [; ten filmik małe gnoje nagrały, a tamten typek co sie z nim biłem nie ma takich znajomości jak ja, bo nikt go nie lubi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 To po co sie zadajesz z takimi burakami :P Musisz troche przykoksic i wtedy zlac mu dupe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 a ty zozol jestes el0 fajny i wszyscy cie lubia :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Takich, co mysla, ze wszystcy ich lubia, to z reguly nikt nie lubi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jakoś w szkole jestem jedną z najbardziej lubianych osób... Czyli jak? Są jakieś szanse bym dostał jakiś wart zachodu $$$? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Eeee, dałeś się roznieść :razz: Trzeba mu było sierpa posłać albo podbródkowy :wink: Najlepszym wyjściem będzie wycieczka do dyrektorki jeśli to ma być na stronie szkoły to i nie tylko Tobie ale i szkole psuje opinię. Edytowane 17 Maja 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 bosz.... weź skończ człowieku... :| jak masz ochote sie dowartościowywać to nie na tym forum :/ raczej nie masz szans na jakąś kasę z tego tytułu, poza tym to tylko gdybanie, przecież z twojej wypowiedzi wynika, że nikt jeszcze żadnego filmiku nie umieścił w necie. Jakby nie było filmiku, to też byś kombinował jak udupić tego kto Cię sprał w uczciwej bójce ? n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 nie mówie o u[gluteus maximus]niu mojego przeciwnika :/ mówie o tym że bez mojej zgody zamierzają to wrzucić na strone internetową, i pytam w razie czego czy mogę sie jakoś na odszkodowanie ze strony wrzucającego narzucić [; ale dobra, temat do zamknięcia, a dowartościowywać sie nie musze :/ o.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ja mam też mały error ale z gronoshitem :/ No wieć chłopaki ( z mojej klasy :/ ) zrobili grono na moje imie itp itd, raz już admin skasował je i dał bloka ale nie pomogło i znowu jest nowe grono, co mam z tym zrobić ? adresu brak tym razem noi nie wiem czy admin da ban na IP i czy IP kolesia nie jest NEO. BTW Rozmiązania siłowe odpadają bo ja nie z tych, rozwiązania hackerskie odpadają bo nie wiem czy gostek nie robi grona od kolegi, niby ma w kompie sieciówke bo grzebałem w nim (szkoda że haseł nie zebrałem :/ ) ale to komp ze sklepu więc niczemu nie można ufać szczególnie jak na pokładzie jest codebossu z kampinosu. Walka z wiatrakami. Jak będą chcieli Ci syfu narobić to narobią. Nie na szkolnej stronie, to wrzucą na net byle gdzie. Możesz ich grzecznie poprosić żeby tego nie wpuścili do netu :lol: :lol: :lol: :lol2: :lol2: :lol2: Znam ten ból :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...